Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Shell İsrail malı mı? Shell kimin, nerenin malı? Shell nerede üretiliyor?

Dünyanın önde gelen enerji şirketlerinden biri olan Shell hakkında son dönemlerde İsrail’e ait olup olmadığı ile ilgili araştırmalar yapılıyor. İsrail’in Gazze’ye düzenlediği hain saldırılardan sonra İsrail menşeli markalara boykot çağrıları giderek büyürken dünyanın her yerinde İsrail’e ait olan markalar ve ürünler araştırılıyor. Dünyanın en büyük enerji şirketlerinden olan Shell’de araştırılan markalar arasında bulunuyor. Peki, Shell İsrail malı mı? Shell kimin, nerenin malı? Shell nerede üretiliyor? İşte merak edilen soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2023 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2023 13:49
Kaynak: Hilal Baldemir
Shell İsrail malı mı? Shell kimin, nerenin malı? Shell nerede üretiliyor?

Dünya çapında faaliyet gösteren enerji firması ve petrol ofisi Shell İsrail’e mi ait sorusu araştırılıyor. İsrail ve Gazze arasındaki savaşta 2 ay geride kalırken korkulan oldu ve hayatını kaybedenlerin sayısı 20 bini aştı. Bütün dünya Gazze için sokaklara dökülürken İsrail hükümeti savaşı sürdürmekte kararlı olduğunu açıkladı. Tüm bu vahşet devam ederken insanlar bireysel olarak tepki göstermeye devam ediyor. Bu kapsamda en büyük hareket ise İsrail ürünleri ve markalarını boykot etmek oluyor. İnsanlar neredeyse her markayı tek tek araştırarak İsrail’e ait olup olmadığını öğrenmeye çalışıyor. Peki, Shell İsrail malı mı? Shell kimin, nerenin malı? Shell nerede üretiliyor? İşte bu soruların cevabı…

shell kime ait

Shell İsrail malı mı? Shell kimin, nerenin malı?

Shell markasının kuruluşu 1907 yılında olsa da aslında ortaya çıkışı 19. yüzyılın başlarına dayanmaktadır. Shell markasının kuruluşu Londra'da Samuel ailesinin deniz kabukları sattığı küçük bir mağazaya kadar uzanır. Shell markasının kuruluşu Londra’da olsa da Hollanda’da da merkezi olan bir şirkettir. Shell Hem Hollanda hem de İngiltere ortaklığı olan bir markadır. Shell dünya çapında petrol, doğalgaz, enerji ürünleri ve petrokimya ürünleri üretimi ve dağıtımı yapmaktadır.

shell hangi ülkenin

Şirket Londra’da kurulmuştur fakat güncel olarak menşei Hollanda’dır. Markanın İsrail ile bir bağlantısı yoktur Hollanda ve Londra merkezli bir markadır. Şirket dünya genelinde ortalama 94.000 kişi istihdam etmekte ve 70’ten fazla ülkede faaliyet göstermektedir. Markanın genel merkezi Hollanda, Lahey'de bulunmaktadır ve İcra Kurulu Başkanı (CEO) Ben van Beurden'dir.

Shell ve markanın diğer grup şirketlerinin ana merkezi İngiltere ve Galler'de kurulu olan Shell plc'dir. Shell markası Yılda 66 milyon ton LNG satıyor ve günde 3,7 milyon varil petrole eşdeğer bir üretim yapmaktadır.

Ciro: 305,2 milyar ABD Doları

Kâr: 13,4 milyar ABD Doları

Shell nerede üretiliyor?              

Shell&Turcas Petrol A.Ş bünyesinde bulunan 1000’i aşan geniş istasyon ağı ile her gün 1 milyondan fazla kişiye hizmet vermektedir. Dünyanın birçok ülkesinde üretim ağı olan Shell’in Türkiye genelinde işlettiği 6 terminal (4 akaryakıt ve 2 LPG) ve 5 adet ortak işlettiği akaryakıt terminali olmak üzere toplam 11 depolama tesisi bulunuyor. Shell petrol dışında doğalgaz, enerji ürünleri ve petrokimya ürünlerinin üretimini yapmaktadır. Shell’in Almanya, Japonya, ABD, Hollanda ve İngiltere’de madeni yağ konusunda uzmanlaşmış araştırma ve geliştirme laboratuvarları bulunmaktadır.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.