Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Redbull’da alkol var mı diyanet? Redbull içindekiler nelerdir?

Piyasada bulunan en popüler enerji içeceklerinden biri olan Redbull’un içerisinde alkol olup olmadığı büyük bir tartışma konusu. Türkiye gibi yoğun bir Müslüman nüfusun bulunduğu ülkelerde bu içeceğin içeriği oldukça merak ediliyor. Alkol tüketiminin haram olduğu toplumlarda bu tarz içeceklerle ilgili birçok rivayet vardır Redbull’un alkollü olup olmadığı da bunlardan biridir. Peki, Redbull da alkol var mı diyanet? Redbull içindekiler nelerdir? İşte bu soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2023 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2023 14:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Redbull’da alkol var mı diyanet? Redbull içindekiler nelerdir?

Dünyanın çoğu ülkesinde Türkiye’de dahil olmak üzere enerji içeceği çok fazla tüketilen bir içecek çeşididir. Fakat enerji içecekleriyle ilgili her zaman tartışma konusu olan bir şey vardır bu da içeriğinde alkol olup olmadığı ile ilgilidir.

redbull'un içinde ne var

Marka hakkında kısaca bilgi vermek gerekirse, Red Bull, Red Bull GmbH tarafından 1987 yılından bu yana sunulan enerji içeceği markasıdır. Dietrich Mateschitz, 1980’lerin ortalarında Red Bull’u kurmuştur fakat ilk ürünü olan Redbull enerji içeceğini 1987 yılında Avusturya’da satışa sunmuştur. Dünyada yeni bir içecek kategorisini ortaya çıkaran Redbull, Tayland'daki bir enerji içeceğinin Avrupalı damak tadına uyarlanması ile oluşturulmuş Avusturyalı içecek ve aynı marka altında sportif organizasyonlar düzenleyen firmadır.

diyanet redbull

Redbull firması 2022 yılında dünya genelinde 11.528 milyar kutu Redbull satışı gerçekleştirerek rekor kırmıştır. Ayrıca firmanın çeşitli üretim merkezlerinde çalışan 15,779 çalışanı vardır. Peki, Redbull da alkol var mı diyanet? Redbull içindekiler nelerdir? İşte detaylar…

redbull içindekiler ne

Redbull’da alkol var mı?

Redbull’un içeriğinde kafein ve bazı mineraller bulunur ancak alkol ve alkol özelliği taşıyan herhangi bir madde bulunmaz. Volim alkollü bir içecek olurken Redbull tamamen enerji içeceği kategorisinde yer alır. Redbull genellikle spor ile ilgilenen kişiler tarafından enerji artışı sağlaması amacıyla tercih edilmektedir. Amaç spor esnasında performansın artış göstermesidir. İçerisinde bulunan maddeler sebebi ile vücuda enerji veren bir özelliğe sahiptir.

Eğer yüzde yüz emin olmak isterseniz, Diyanet’in açıkladığı alkollü içeceklerin arasında Redbull yer almaz.

redbull haram mı

Redbull içindekiler nelerdir?    

Redbull’un içerisinde bulunan maddeleri sıralayacak olursak;

  • Glukoz,        
  • Sodyum Klorür        
  • Tatlandırıcı       
  • Kafein       
  • B kompleks ve B3 vitamin       
  • B5, B6 VE B12 vitamini

redbull nasıl yapılıyor

Kafein;  250 ml içecekte 37,5 mg kafein bulunmaktadır.

Taurin;  250 ml Redbull’daki taurin miktarı 200 miligramdır.

Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.