Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Prima İsrail’in mi? Prima kimin, nerenin malı? Prima nerede üretiliyor?

Son dönemlerde medyada sık sık karşılaştığımız ve herkes tarafından bilinen markaların hangi ülkeye ait olduğu hakkında yoğun bir şekilde araştırmalar yapılıyor. İsrail’i boykot etmek için başlayan hareketler giderek büyüyerek daha geniş kitlelere yayılırken birçok marka da bu kapsamda inceleniyor. Bu kapsamda araştırılan markalardan biri de Prima markası. Bebek bezi markaları arasında en bilinen markalardan biri olan Prima’nın hangi ülkeye ait olduğu merak ediliyor. Peki, Prima İsrail’in mi? Prima kimin, nerenin malı? Prima nerede üretiliyor? İşte bu soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2023 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 14:01
Kaynak: Hilal Baldemir
Prima İsrail’in mi? Prima kimin, nerenin malı? Prima nerede üretiliyor?

İsrail’in Gazze’deki zulmü 2 aydır devam ederken dünyanın her yerinden de tepkiler yağmaya devam ediyor. İsrail’deki sivil vatandaşlarda dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanından savaş suçu işleyen İsrail’e tepkiler ve protestolar devam ediyor. Bir yandan da İsrail’e ait olan markalar ve ürünlerde protesto ediliyor. Vatandaşlar aldıkları her ürünün menşeini ve hangi ülkede üretildiğini araştırmaya başladı. Bu kapsamda birçok ürün incelenirken akıllara en çok gelen markalardan biri de bebek bezi markası olan Prima oldu. Peki, Prima İsrail’in mi? Prima kimin, nerenin malı? Prima nerede üretiliyor? İşte detaylar…

prima israil malı mı

Prima İsrail’in mi?

Prima markasının İsrail’e ait olup olmadığı çok merak ediliyor. Prima markası Amerika Birleşik Devletleri menşeli P&G (Procter & Gamble) adlı şirketin bebek bezi markasıdır. 1961 yılında Victor Mills ve Norma Lueders Baker tarafından yeni ve tek kullanımlık bebek bezi tanıtıldı. Bu yeni bebek bezi ürününe Alfred Goldman tarafından, Bulgarca "bebek bezi" anlamına gelen "Pampers" ismi verildi.

1973 yılına gelindiğinde ABD’nin en büyük şirketlerinden biri olan P&G ürünü yeniden geliştirdi. Sıvıyı emen bölüm biraz daha genişletildi ve bebeklerin rahat hareket etmeleri için ayak ve bel kısımları daha esnek hale getirildi.

prima hangi ülkenin

Prima kimin, nerenin malı?

Prima markası Amerikalı dev şirket P&G (Procter & Gamble) adlı şirketin bebek bezi markasıdır. Markanın İsrail ile bir bağlantısı yoktur. Türkiye pazarına 1987 yılında giren P&G; Türkiye’de toz deterjan, hazır çocuk bezi, hijyenik ped ve çamaşır suyu üretim tesisleri ve dağıtım merkezi ile de bugün hala faaliyetlerini sürdürüyor.

prima üretim yeri

Prima nerede üretiliyor?            

Dünyanın birçok yerinde yüzlerce üretim merkezinde üretim yapan Procter&Gamble (P&G), Türkiye’deki 30’uncu yılında, Gebze Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikası için 250 Milyon TL yatırım açıkladı. 2017’den sonra Prima ve Orkid’in yüzde 90’ı Türkiye’de üretilmeye başlandı.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.