Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Polo İsrail’in mi? Polo kimin, nerenin malı? Polo nerede üretiliyor?

İsrail’in Gazze’deki katliamlarının devam etmesinden sonra tepkiler çığ gibi büyümeye devam ediyor. Vatandaşlar bu duruma tepki olarak İsrail’in ürünlerini ve markalarını protesto ediyor. Yalnızca İsrail değil ona destek olan ülkelerin de ürünleri protesto ediliyor. ABD, İsrail’e desteğini açık şekilde paylaşan ve her şekilde destek veren ülkelerin başında geliyor. Bu ülkeleri protesto etmek için birçok marka hakkında araştırma yapılıyor. En çok araştırılan markalardan biri de Polo markası oluyor. Peki, Polo İsrail’in mi? Polo kimin, nerenin malı? Polo nerede üretiliyor? İşte merak edilen soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 30.12.2023 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 30.12.2023 15:09
Kaynak: Hilal Baldemir
Polo İsrail’in mi? Polo kimin, nerenin malı? Polo nerede üretiliyor?

Son dönemlerde İsrail ve destekçisi olan ülkelere karşı devam eden boykot hareketleri giderek büyüyor ve bu kapsamda birçok marka hakkında araştırmalar yapılıyor. İsrail 80 günden bu yana Gazze’de insanlık dışı eylemler gerçekleştiriyor ve gelen tepkilere rağmen saldırılarına ara vermiyor. Kişiler bireysel olarak yapabilecekleri tüm protesto ve eylemleri gerçekleştiriyor. Bireysel olarak başlatılan ve çok geniş kitlelere yayılan bir tepki olarak İsrail marka ve ürünlerini boykot etmek başta geliyor. Bu kapsamda Polo markasının adı oldukça sık duyuluyor. Peki, Polo İsrail’in mi? Polo kimin, nerenin malı? Polo nerede üretiliyor? İşte bu soruların cevabı…

Polo markası ya da tam adıyla U.S. Polo Assn. Amerika Birleşik Devletleri’nde bilinen ve orayla bütünleşmiş polo sporunun yönetim organı olan Birleşik Devletler Polo Birliği'nin (USPA) resmi markasıdır. Marka bu birlik tarafından 1890 yılında kurulmuş köklü bir markadır. Dünyanın neredeyse her yerinde bulunan Polo markasının İsrail ile bir bağı yoktur fakat marka İsrail’e hem maddi hem de silah yardımı yapan ABD’nin bir markasıdır.

Polo markası ve logoları USPA'nın tamamına sahip olduğu bir yan kuruluş olan USPA Properties, Inc. tarafından yönetilmektedir. Kısaltılmışı USPA olarak bilinen markanın açılımı ise United States Polo Associationdur.

Polo markası dünya genelinde 100’ü aşkın ülkede 500’e yakın mağazası ile satış yapmaktadır. U.S. Polo Assn. markası, Pierre Cardin ve Cacharel gibi markaları da bünyesinde barındıran Aydınlı Grup bünyesine 1997 yılında katıldı. Aydınlı Grup ana lisans anlaşması ile Polo markasını bünyesine katmıştır.

U.S. Polo Assn., Türkiye’de 242, Rusya, Ukrayna, Doğu Avrupa, Türki Cumhuriyetler, Ortadoğu ve Kuzey Afrika olmak üzere yurt dışında 45 ülkede 256, toplamda 498 mağazaya sahiptir.

Polo ise kralların oynadığı bir spor olarak bilinmektedir. Polo ilk olarak, 1869 yılında İngiltere'de oynanmaya başladı. James Gordon Bennet 1876 yılında çok sevdiği bu sporu New York'a taşıdı. Günümüzde Amerika'da 300 kadar Polo kulübü ve 3000'den fazla da Polo oyuncusu bulunmaktadır. Dünyanın dört bir yanından polo sporcuları değişik sezonlarda bir araya gelerek centilmence atlar üzerinde yarışıyorlar.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.