Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Parliament İsrail malı mı? Parliament kimin, nerenin malı? Parliament nerede üretiliyor?

Vatandaşlar son dönemlerde İsrail’e destek veren ve İsrail’de üretilen markaları ve ürünleri araştırıyor. Birçok marka ile ilgili araştırmalar yapılırken bunların arasında en çok merak edilenlerden biri de sigara markası Parliament oluyor. İsrail’in Gazze’de uyguladığı savaş suçları sonrası bütün dünya tepki gösterirken İsrail’e ait markalar ve ürünler de tek tek araştırılıyor. Peki, Parliament İsrail malı mı? Parliament kimin, nerenin malı? Parliament nerede üretiliyor? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2023 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2023 13:40
Kaynak: Hilal Baldemir
Parliament İsrail malı mı? Parliament kimin, nerenin malı? Parliament nerede üretiliyor?

İsrail ve Filistin arasında 2 ayı aşkın süredir devam eden savaşın etkisiyle dünyanın birçok yerinde boykot hareketleri devam ediyor. İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği katliamlara tepki gösteren vatandaşlar İsrail’e ait ürünleri ve markaları boykot ediyor ve satın almıyor. Giderek büyüyen bu boykot hareketi kapsamında birçok farklı marka araştırılıyor. Bu markalar arasında en çok merak edilen markalardan biri de Parliament markası. Peki, Parliament İsrail malı mı? Parliament kimin, nerenin malı? Parliament nerede üretiliyor? İşte bu soruların cevabı…

parliament israil markası mı

Parliament İsrail malı mı?

Dünya genelinde birçok ülkede satılan ve neredeyse herkes tarafından bilinen en ünlü sigara markalarından biri olan Parliament markası Philip Morris International tarafından üretilmektedir. Philip Morris International şirketi dünya genelinde birçok ülkede sigara markalarının üretimini yapan ve pazarlayan büyük bir tütün şirketidir.

Markanın pazar payının en yüksek olduğu ülkeler ise, Suudi Arabistan, Japonya, Arjantin, İsrail, Kazakistan, Türkiye, Rusya, Karadağ, Ukrayna ve Amerika Birleşik Devletleri'dir. Philip Morris International 1931'de kurulmuştur. Parliament sigara markası en çok satan 12. uluslararası markadır ve aynı zamanda 4. en büyük Philip Morris markasıdır.

Parliament kimin, nerenin malı? Parliament nerede üretiliyor?

1847 yılında Londra’da kurulan Philip Morris International (PMI), 160 ülkede satış yapan uluslararası bir tütün şirketidir. Marka yolculuğuna Londra'nın Bond Caddesi'nde küçük bir dükkan ile başlamıştır. Marka sahibi Philip Morris adlı kişi tarafından tütün ve hazır sigaraların satıldığı dükkân ile şirketin ilk adımları atılmıştır.

1902 yılına gelindiğinde marka Gustav Eckmeyer tarafından satın alınarak marka bazında faaliyete geçmiştir. 1919 yılında Philip Morris Company Limited Incorporation adı altında şirket Virginia'da kurulmuş ve aynı yıl Philip Morris'in ünlü taçlı logosu kullanılmaya başlanmıştır. 2007 yılına gelindiğinde dünyadaki tütün piyasasının yüzde 15,6’sı Philip Morris International şirketine ait olmuştur.

Markanın dünya piyasasına yaygın olarak sürdükleri sigara markaları Marlboro, Longbeach, L&M, Philip Morris, Bond Street, Chesterfield, Parliament, Lark, A-Mild, Morven Gold, Muratti, DJI Sam Soe, Multifilter ve Virginia Slims'tir. Türkiye'de ise günümüzde piyasada bulunan sigaraları Marlboro, L&M, Chesterfield, Parliament, Lark ve Muratti'dir.

Marka aktif olarak 30’dan fazla ülkede satış yapmaktadır. Bu ülkeler, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Bulgaristan, Sırbistan, Brezilya, Güney Kıbrıs, Kuzey Kıbrıs, Uruguay, Arjantin, Almanya, İsviçre, Polonya, Romanya, Moldova, Estonya, Hindistan, Litvanya, Letonya, Kuveyt, Belarus, Ukrayna, Rusya, Kazakistan, Kırgızistan, Ermenistan, Gürcistan, Türkiye, Katar, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, İsrail, Ürdün, Moğolistan, Çin, Tayvan, Japonya ve Güney Kore.

Markanın üretimi ve menşeinin İsrail ile alakalı herhangi bir bağlantısı yoktur.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.