Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ORTADOĞULU TURİSTLERİN İLGİ ODAĞI

Turizm sektörünün hareketli veya durağan olması turistlerin ülkemize ne sıklıkla geldiğine göre şekilleniyor. Tur operatörleri ve seyahat acentalarının uçak ve operasyon planlaması; rezervasyonların ne kadar yapıldığına bağlı olarak değişiyor. Turizmcilerin, yabancı tur operatörleriyle olan görüşmeleri turizm sektörünün gidişatını büyük oranda etkiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2023 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2023 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
ORTADOĞULU TURİSTLERİN İLGİ ODAĞI

“Trabzon’a talep fazla”

Yalova İşaret Turizm’de operasyon sorumlusu olarak çalışan Evren Koçak turizmin ülkemizdeki gidişatıyla ilgili düşüncelerini gazetemizle paylaştı. İşaret Turizm olarak Ortadoğu pazarında çalıştıklarını söyleyen Koçak, “Pazarımızda Suudi Arabistan, Bahreyn, Umman, Kuveyt özellikle %90-95 oranında olmak üzere Birleşik Arap Emirlikleri’nden Ortadoğulu turistler bulunuyor. Türkiye ile siyasal anlamda yakın olan Katar da pazarımızın içinde yer alıyor. Pazarımızın içinde yer alan turistler yazın Trabzon bölgesini tercih ediyorlar; Uzungöl, Ayder, Ordu, Giresun çok tercih ediliyor. Özellikle son birkaç yıldır özellikle pandemiden sonra geçen yıl Trabzon’a çok fazla talep vardı. Oradaki bütün oteller dolu, tur transferi yapan araçlar dolu otel ve pansiyon bulmak konusunda da turistler çok zorluk çektiler. Bu yaz sezonunda yine Trabzon tarafına talep yine fazla gözüküyor. İstanbul Türkiye’nin en çok turist çeken ilidir buraya da gelenler oluyor ama özellikle yazın serinliğinden dolayı Trabzon tercih ediliyor” dedi.

“Önümüzü parlak görmüyorum”

Son zamanlarda teknolojinin gelişmesiyle beraber çevrimiçi sistemlerin çok kullanılır olduğunu söyleyen Koçak, “Herkesin elindeki telefonlar akıllı olduğu için misafirler konaklayacakları yerlere çeşitli çevrimiçi sitelerden müracaat ediyorlar. Online sistemler günümüzde çoğaldığı için artık yerel acentecilik ikinci plana düşmeye başladı. Bu seneki turizm geleceğine bakarsak eğer önceki seneyle aynı olacağını düşünüyorum ama şu anda dediğim gibi hem okullar hem de ülkedeki seçimlerden dolayı bir belirsizlik var ona göre rezervasyonlar alacağız ama artık her sene bizim aldığımız birebir rezervasyonlar düşecektir diye tahmin ediyorum ki düşüyor zaten yani bu işi 5-10 sene daha götürebilir miyiz bilmiyorum, açıkçası önümüzü parlak görmüyorum” ifadelerini kullandı. 

“Turistler farklı yerler görmek istiyor”

Özellikle son birkaç yıldır Azerbaycan ve Bosna Hersek’in tercih edildiğine dikkat çeken Koçak, “Bazı misafirlerimiz Avrupa’ya İtalya’ya Almanya’ya İngiltere’ye de gidebiliyorlar. Ortadoğulu turistler sürekli buraya geldikleri için farklı lokasyonlara yöneliyorlar ama tabi ki onların yerini dolduran başka misafirler de gelebiliyor. Online rezervasyon imkanları teknolojiyle birlikte arttığı için bize gelen misafir sayısı azalıyor ve ülkeyi doğrudan etkileyen deprem, siyasi seçimler gibi ekstrem durumlar da olabiliyor o yüzden bazı dönemlerde düşüşler görüyoruz. Misafir veya turist Türkiye’nin hangi bölgesine gitmek istiyorsa onlara bu konuda yardım etmeye çalışıyoruz. Arap turistlerin büyük bir çoğunluğu gezilerinde sürekli Yalova’ya Termal’e geldikleri için değişik mekanlar görmek istiyorlar, farklı ülkeleri de görmek isteyebiliyorlar” şeklinde konuştu.

HABER/M.Tunç Tanrıverdi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.