Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nike hangi ülkenin markası? Nike nerede üretiliyor?

Dünya genelinde spor giyim markalarını soracak olsak akla ilk gelenlerden biri Nike olur. Nike markası dünya çapında bilinen ve oldukça beğenilen bir spor giyim markasıdır ve uzun yıllardır varlığını sürdürür. Birçok kişi Nike markasının hangi ülkeye ait olduğunu ve nerede üretildiğini merak eder. Bu konuyla ilgili birçok farklı bilgi mevcuttur. Sizin için en doğru bilgileri derledik. Peki, Nike hangi ülkenin markası? Nike nerede üretiliyor? İşte sorunuzun cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2023 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2023 10:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Nike hangi ülkenin markası? Nike nerede üretiliyor?

Nike markası dünya çapında üne sahip popüler bir spor giyim markasıdır. Ayakkabıdan çantaya, eşofmandan sweatshirte, şapkadan çoraba yüzlerce ürün kategorisi mevcuttur ve birçok kesime hitap eder. Özellikle ayakkabılarındaki farklı tasarımlar Nike markasını daha talep edilir hale getirmektedir. Peki, Nike hangi ülkenin markası? Nike nerede üretiliyor? İşte cevabı…

nike holdingi

Nike hangi ülkenin markası?

Nike markası dünya çapında ün yapmış ve yıllık cirosu da bir o kadar fazladır. Tasarımları oldukça başarılı olduğu için bununla orantılı olarak çok fazla sevilmektedir. Nike markasını sevenlerin en çok merak ettiği şeylerden biri de Nike’nin hangi ülkenin markası olduğudur. Nike markası iki ortak tarafından Amerika Birleşik Devletleri’nin Oregon eyaletinde üretime başlaması ile sektöre girmiştir.

Nike kurucu ortakları

Nike şirketinin ana kurucu ortakları Bill Bowerman ve Phil Knight’tır. Nike markasının ortaya ilk çıktığı zamanlar ismi Ribbon Sports olarak belirlense de daha sonra kurucu ortaklar şirkete Nike ismini vermiştir. Markanın ismi ise eski Yunan mitolojisinde zafer tanrıçası olarak bilinen ‘Nike’ tanrıçasından gelmektedir.

nike hangi ülkenin markası

Nike nerede üretiliyor?

Nike markası ile ilgili belki de en çok sorulan sorulardan biri Nike ürünlerinin nerede üretildiği sorusudur. Nike markasını seven kullanan kişilerin bu soruyu bu kadar merak etmesinin sebebi ise markanın ABD merkezli olmasına rağmen üretimini farklı yerlerde yapmasıdır. Bu durum kullanıcıların aklında soru işareti oluşmasına neden olur.

nike nerede üretilen bir marka

Nike markası neredeyse dünyanın her yerinde satış yapan geniş çaplı bir marka olduğu için dünyanın her yerinde üretim tesisleri mevcuttur. Böylelikle üretim ve dağıtım ağı daha hızlı ve koordine bir şekilde yapılmaktadır. Bu noktada akıllarda bulunan bir yanılgı ise farklı yerlerde üretilen ürünlerin çakma olduğu algısıdır. Bu düşünce tamamen bir yanılgıdan ibarettir.

nike ABD

Şirketin birçok farklı bölgede üretim yaptığını söylemiştik bunlardan başlıcaları, Amerika birleşik Devletleri, Vietnam, Mısır, Malezya, Kanada, Çin, Almanya ve küçük Doğu Asya ülkeleridir.

Nike üretim merkezi

Şirketin bu şekilde bir yol izlemesinin başlıca nedeni hem transfer işlemlerinin daha hızlı ve kolay yapılması hem de maliyetin büyük oranda azalmasıdır.

Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.