Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

McDonald's İsrail malı mı? İsrail’e mi ait? McDonald's nerenin malı? McDonald's hangi ülkenin markası? Nerede üretiliyor?

Son günlerde gündemi meşgul eden konulardan biri haline gelen İsrail markaları ve ürünlerini boykot etme hareketi gün geçtikçe büyüyor. İsrail’e tepki göstermek isteyen insanlar bireysel olarak en etkili yol olan ticari ürünleri ve markaları boykot etme yöntemini tercih ediyor. Bu sayede vicdani bir rahatlama yaşayan kişiler İsrail’e daha fazla para kazandırmamak için tüm markalarını araştırıyor. Öte yandan İsrail’e ait olup olmadığı en çok merak edilen markalar arasında fast-food devir McDonald’s yer alıyor. Peki, McDonald's İsrail malı mı? İsrail’e mi ait? McDonald's nerenin malı? McDonald's hangi ülkenin markası? Nerede üretiliyor? İşte bu soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2023 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2023 16:51
Kaynak: Hilal Baldemir
https://www.yalovahayat.com/
McDonald's İsrail malı mı? İsrail’e mi ait? McDonald's nerenin malı? McDonald's hangi ülkenin markası? Nerede üretiliyor?

İsrail’in Gazze’deki saldırıları gün geçtikçe şiddetini artırırken dünya çapında tepkilerde artmaya devam ediyor. Bazı ülkeler İsrail’i kınarken bazı ülkeler ise İsrail’e destek veriyor. İsrail’e en fazla desteği veren ülke ise ABD oluyor. Hatta öyle ki alınan son karara göre ABD, İsrail’e hem maddi hem de askeri teçhizat kapsamında ciddi yardımlar yapacak. Bu durumdan şikayetçi olan vatandaşlar hem İsrail’in hem de Amerika’nın ürünlerini markalarını boykot etmeye devam ediyor. Peki, McDonald's İsrail malı mı? İsrail’e mi ait? McDonald's nerenin malı? McDonald's hangi ülkenin markası? Nerede üretiliyor? İşte bu soruların cevabı…

mcdonalds nerenin

Öte yandan Türkiye başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde İsrail’i boykot için her yerden çağrılar yapılıyor. Bu kapsamda vatandaşlar İsrail’e ait ürünleri ve markaları her yerde paylaşarak bunların alınamaması için çağrılarda bulunuyor. Ayrıca Amerika Birleşik Devletleri markaları ve ürünleri de boykot ediliyor. İsrail’in bütün dünyada ticari anlamda birçok faaliyeti devam ederken bu boykotlar sivil vatandaşların hem ülke yöneticilerine bir uyarısı olurken hem de bir nebze olsun vicdani rahatlama yaşamasını sağlıyor.

mcdonalds hangi ülkenin markası

Hangi ürünlerin ve markaların İsrail’e ait olduğuyla ilgili akıllarda birçok soru işareti bulunurken vatandaşlar en çok merak ettikleri markaları tek tek araştırıyor. Bu kapsamda en çok araştırılan markaların başında Türkiye’de 253 şubesi olan McDonald's geliyor.

israil markaları mc donalds

McDonald's İsrail malı mı?

Dünyanın en büyük fast-food restoran zincirlerinden biri olan McDonald’s aktif olarak günlük 69 milyon müşteriye hizmet veriyor. İlk McDonald's restoranı, 1940 yılında Richard ve Maurice McDonald tarafından ABD'nin Kaliforniya eyaletinin San Bernardino şehrinde açılmıştır. Restoranın tamamı şirket tarafından işletilmiyor yüzde 80’lik kısmı işletmeciler tarafından çalıştırılıyor. Dünya genelinde McDonald's restoranlarında çalışan insan sayısı ise 1,8 milyonu geçiyor. ABD'de nüfusun %98'i yılda en az bir kere McDonald's'a gidiyor.

Öte yandan şirket küresel olarak 119'dan fazla ülkede bulunuyor ve 34.000'den fazla restoranla hizmet veriyor. Bu restoranların 13.000'den fazlası ise Amerika dışında bulunuyor. 21 bin restoran ile küresel çapta hizmet veriyor.

mcdonalds israil2i destekliyor mu

McDonald's hangi ülkenin markası?

Bilinenin aksine McDonald's İsrail’e ait bir marka değildir. McDonald's ilk mağazası 1940 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde Kaliforniya eyaletinin San Bernardino şehrinde açılmıştır. Restoranların faaliyetleri şirketin Chicago yakınlarında Oak Brook'taki merkezden yönetiliyor.

McDonald's Corporation şirketinin başkanlığını 7 Şubat 2023 tarihine kadar Andrew J. McKenna yapmıştır şu an ise şirketin CEO’su Amerikalı bir işletme yöneticisi olan Chris Kempczinski’dir.

Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.