Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Maylo İsrail’in mi? Maylo kimin, nerenin malı? Maylo nerede üretiliyor?

Maylo markası Türkiye’de tuvalet kağıdı, havlu peçete ve normal peçete gibi ürünlerde en çok tercih edilen markalardan biridir. Son dönemlerde İsrail’e yapılan boykotlar nedeniyle birçok marka hakkında araştırmalar yapılıyor. Maylo markası ile ilgili de İsrail’e mi ait, nerede üretiliyor sorularına cevaplar aranıyor. İsrail’in Gazze’de devam eden zulmü 20 bini aşkın sivilin hayatını kaybetmesine neden oldu. Dünyanın dört bir yanından İsrail’e tepkiler çığ gibi büyürken birçok marka ve üründe boykot edilerek satın alınmıyor. Bu kapsamda Maylo markası da sık sık araştırılıyor. Peki, Maylo İsrail’in mi? Maylo kimin, nerenin malı? Maylo nerede üretiliyor? İşte merak edilen bu soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2023 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2023 13:18
Kaynak: Hilal Baldemir
Maylo İsrail’in mi? Maylo kimin, nerenin malı? Maylo nerede üretiliyor?

İsrail’in Gazze üzerindeki insanlık dışı eylemleri ve saldırıları sonrası dünyanın her yerinden tepkiler gelmeye devam ediyor. 2 ayı aşkın süredir İsrail bombardımanı altında olan Gazze’de saldırılardan kurtulup hayatta kalan sivillerin her dördünden biri açlıktan hayatını kaybetmeye başladı. Gazze’de yaşanan insanlık dramına bütün dünya seyirci kalırken vatandaşların elinden gelen ise İsrail’e ait marka ve ürünleri boykot ederek İsrail’i ticari açıdan zayıflatmak. Birçok marka ve ürün İsrail’e ait olduğu için ya da İsrail’e destek verdiği için boykot ediliyor. İsrail’e ait olup olmadığı en çok araştırılan markalardan biri de Maylo markası. Peki, Maylo İsrail’in mi? Maylo kimin, nerenin malı? Maylo nerede üretiliyor? İşte bu soruların cevabı…

maylo hangi ülkenin

Maylo İsrail’in mi? Maylo kimin, nerenin malı?

Maylo markası temelleri 1930 yılında atılan Lila Grup şirketlerine ait bir markadır. Maylo aslında 1930 yılında Hasan Öğücü tarafından, Gaziantep’te kurulan çırçır ve dokumacılık ticarethanesi işleviyle hayata geçen ticari girişimin bugüne gelmesiyle ortaya çıkmıştır. Lila Grup şirketinin kurulması için atılan adımlar Abdullah Öğücü liderliğinde iplik ve diğer tekstil ürünlerinin satışı için Marmara Pamuklu Mensucat San. Tic. A.Ş.’nin kurulmasıyla devam etti.

maylo nerede üretiliyor

2004 yılına gelindiğinde Marmara Elektrik Üretim A.Ş. kuruldu ve ardından kısa bir süre sonra 2016 yılında ise şirketin yenilenen vizyonu ve mevcut hedefleri doğrultusunda, halihazırda bulunan iplik ve boyahane tesisine ek olarak farklı bir pazar olan temizlik kağıdı üretimi için yatırımlara başlandı. Bu alandaki ticari faaliyetlerin sürdürülebilmesi için Lila Kağıt Sanayi ve Ticaret A.Ş. kuruldu.

maylo kimin

Takvimler 2007 yılını gösterdiğinde ise Lila Grup Şirket’inin kendi temizlik kağıdı markaları olan Sofia, Maylo, Berrak, Nua ve Nua Professional marklarının lansmanı yapıldı ve markalı hızlı tüketim ürünlerinin üretimine aynı yıl başlandı.

Lila Group şirketi Türkiye’de kurulan ve Türkiye’de üretim yapan bir markadır ve sahipleri Gaziantepli Öğücü ailesidir. Dolayısıyla Maylo, İsrail malı değil, Türk malıdır.

Maylo nerede üretiliyor?           

Tamamen yerli üretim olan Maylo markası 2006 yılında kurulmuş olan Lila Kağıt bünyesinde, bugün toplamda 300.000 m2 büyüklüğündeki bir alan üzerine kurulu kampüsüyle ve kağıt üretim tesisiyle, dünyanın önde gelen bobin kağıt üreticilerinden biri haline gelmiştir. Mevcut 3 büyük üretim hattına ilave edilen dördüncü üretim hattı da 2022 yılında devreye girmiş ve yıllık brüt üretim kapasitesi 271 bin tona ulaşmıştır. Maylo markasına ait üretim tesisi ise Tekirdağ Ergene’de yer almaktadır.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.