Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Loreal İsrail’in mi? Loreal kimin, nerenin malı? Loreal nerede üretiliyor?

İsrail ve Hamas arasında 7 Ekim’den bu yana devam eden çatışmalarda bilanço giderek artarken dünyanın dört bir yanında da tepkiler çığ gibi büyüyor. İsrail 2 aydır aralıksız bir şekilde abluka altına aldığı Gazze’de bombardımana devam ediyor. Son belirlemelere göre 17 bini aşkın sivilin ölümüne neden olan İsrail ordusu Birleşmiş Milletler’den gelen tüm tepkilere rağmen saldırılarına ara vermiyor. Sivil vatandaşlar İsrail’in bu saldırılarını kınamak ve tepki göstermek için İsrail’e ait marka ve ürünleri boykot ediyor. Bu kapsamda en çok araştırılan markalardan biri Loreal markası. Peki, Loreal İsrail’in mi? Loreal kimin, nerenin malı? Loreal nerede üretiliyor? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2023 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 16:31
Kaynak: Hilal Baldemir
Loreal İsrail’in mi? Loreal kimin, nerenin malı? Loreal nerede üretiliyor?

Loreal markası dünya genelinde neredeyse herkes tarafından bilinen ve birçok kişisel bakım ve kozmetik ürünü olan bir markadır. Son dönemlerde İsrail’e karşı başlatılan protestolarda en sık duyulan markalardan biri de Loreal markası olmuştur. Birçok kaynakta bu markanın İsrail menşeli bir marka olduğu ve İsrail’in işlediği savaş suçlarına destek verdiği ile ilgili bilgiler yer alıyor bu nedenle en çok araştırılan markalar arasında yer alıyor. Peki, Loreal İsrail’in mi? Loreal kimin, nerenin malı? Loreal nerede üretiliyor? İşte bu soruların cevabı…

loreal israil markası mı

Loreal İsrail’in mi?

Loreal markası dünyanın en büyük kozmetik ve kişisel bakım markasıdır. Loreal markası Fransız bir kimyager olan Eugène Paul Louis Schueller tarafından ilk olarak saç boyası keşfiyle ortaya çıkan bir markadır. Kendi haline bir kimyager olan Eugène evinin mutfağında en iyi ve en başaralı saç boyasını bulmak için birçok deney yapmış ve en sonunda tam istediği kıvamda ve istediği etkide bir saç boyası üretmeyi başarmıştır. Zamanla satışlarını Paris’ten Fransa’nın tamamına yaymış daha fazla para kazanmaya başlamış ve markasına Loreal adını vermiştir.

loreal hangi ülkenin

Loreal markası günümüzde Fransa'da Paris banliyösünde kayıtlı ofisi ve merkez ofisi ile Clichy, Hauts-de-Seine'de kozmetik alanında faaliyetlerini geliştirmektedir. Dünyanın en büyük kozmetik şirketidir ve kişisel bakımdan makyaja, kişisel hijyen ürünlerinden makyaj aksesuarlarına kadar birçok kategoride geniş bir ürün yelpazesi vardır.

Loreal kimin, nerenin malı?

Loreal markası Fransız kimyager olan Eugène Paul Louis Schueller tarafından kurulmuş Fransa menşeli bir markadır. 17 Mart 2006 tarihinde, L'Oréal 652.000.000 Sterlin ödeyerek önde gelen kozmetik firması olan The Body Shop'u satın aldı.

Loreal nerede üretiliyor?

Başta Fransa olmak üzere şirketin dünyanın birçok yerinde üretim tesisleri mevcuttur. Türkiye’de de fabrikası olan Loreal markası küresel çapta satış yapan bir markadır.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.