Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lisede devamsızlık hakkı kaç gün 2024? Lisede sınıfta kalma var mı?

Yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin göreve geldiği günden bu yana gerek müfredatta gerekse ilkokul, ortaokul ve lise yönetmeliklerinde köklü değişiklikler yaptı. Bakan Tekin sınav sisteminden sınıf geçmeye, devamsızlıktan not sistemine kadar birçok alanda değişiklikler yaptı. Öğrencilerin ve velilerin en çok araştırdığı ve emin olmak istediği konulardan biri de devamsızlık hakkı konusu. Lise öğrencileri devamsızlık hakları hakkında araştırma yapıyor. Peki, Lisede devamsızlık hakkı kaç gün 2024? Lisede sınıfta kalma var mı? işte bu soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2023 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2023 16:32
Kaynak: Hilal Baldemir
https://www.yalovahayat.com/
Lisede devamsızlık hakkı kaç gün 2024? Lisede sınıfta kalma var mı?

Yeni eğitim ve öğretim yılı 11 Eylül 2023 tarihinde başladı ve birçok değişikliği de beraberinde getirdi. Yeni yönetmelikte devamsızlık ve sınıfta kalma konularıyla ilgili köklü değişiklikler yapıldı. 2021 eğitim ve öğretim yılında liselerde sınıfta kalma uygulaması kaldırılmıştı. Öğrenciler yalnızca ortalama altında kaldıkları derslerden sorumlu olarak üst sınıfa geçebiliyordu. Fakat yeni bakan Yusuf Tekin bu uygulamayı da kaldırdı. Peki, Lisede devamsızlık hakkı kaç gün 2024? Lisede sınıfta kalma var mı? işte detaylar…

lisede devam hakkı

Lisede devamsızlık hakkı kaç gün 2024?

2023-2024 eğitim ve öğretim dönemi için belirlenen ve Resmi Gazete’de yayımlanan yeni yönetmeliğe göre ilkokul, ortaokul ve liselerde devamsızlık süresi özürsüz olarak 10 günü toplamda ise 30 gün olarak belirlendi. Bu süreyi aşan öğrenciler not ortalaması ne olursa olsun o dönem için başarısız sayılacak.

lisede sınıfta kalınıyor mu

Öte yandan art arda özürsüz olarak 2 gün devamsızlık yapan öğrencinin velisi okula çağrılacak. Okullar bünyesinde önleme ve müdahale yönlendirme komisyonu kurulacak. Böylelikle öğrencilerin devamsızlık yapmasının önüne geçilecek ve her şey okul yönetimi ile velilerin ortak kontrolünde olacak.

milli eğitim bakanı yusuf tekin

Lisede sınıfta kalma var mı?      

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni yönetmeliğinde yer alan en önemli konulardan biri de sınıfta kalma konusu oldu. Özellikle lisede sınıf tekrarının 2021 yılında kaldırılması hakkında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıklama yaptı. Bakan Tekin, “Bunlardan bir tanesi, özellikle liselerde sınıf tekrarının olmamasından kaynaklanan sorunlardan söz edildi. Bu zaten bizim de gündemimizdeydi, dolayısıyla bununla ilgili bir tedbir alacağız, yeni dönemde sınıf tekrarının mümkün olduğu bir süreç söz konusu olacak.” dedi.

devamsızlık kaç gün

Böylelikle yeni yönetmelikle birlikte liselerde sınıfta kalma uygulaması yeniden yürürlüğe girdi ve öğrencilerin belirlenen not ortalamasının altında kalması durumunda sınıf tekrarı yapmasına karar verildi.

Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.