Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kredi kartı nasıl iptal edilir veya nasıl kapatılır?

Kredi kartının tamamen iptal edilmesi ile kredi kartının kapatılması farklı şeyledir ve bu iki konunun karıştırılmaması gerekir. son yıllarda bireylerin birden fazla kredi kartı kullanmaya başlaması ile aktif kart sayısı oldukça yüksek sayılara ulaştı. Hatta 2022 kayıtlarına göre Türkiye’de toplam 99.489.990 adet kredi kartı mevcut. Yani bu sayı şu an 1 milyonu aşmış durumda. Kredi kartı borçlanmalarının da artmasıyla kullanıcılar bazı kartlarını iptal etme ya da kapatma yoluna başvurabiliyor. Peki, Kredi kartı nasıl iptal edilir veya nasıl kapatılır? İşte bu soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2024 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2024 17:01
Kaynak: Hilal Baldemir
Kredi kartı nasıl iptal edilir veya nasıl kapatılır?

Kredi kartları birçok sebeple iptal ettirilebilir ya da kapatılabilir. Bunlardan başlıcaları kartın çalınması ya da kaybedilmesi olabilir. Kartını çaldıran ya da kaybeden kişiler önlem olması adına kartlarını iptal ettirebilirler. Kredi kartlarının kapatılması ya da iptal edilmesinin birden fazla yöntemi vardır. Bunlardan biri bankanızın şubesine bizzat gitmektedir, ayrıca telefonla bankanızın müşteri hizmetlerini arayarak da bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Peki, Kredi kartı nasıl iptal edilir veya nasıl kapatılır? İşte merak edilen sorunun cevabı…

Kredi kartının iptal edilmesi için hem bankaya başvurulabilir hem de müşteri hizmetleri aracılığıyla bu işlem gerçekleştirilebilir. Kredi kartının iptal edilmesi için bankanızın müşteri hizmetlerini aradığınızda bankanın kartı 7 gün içerisinde iptal etmesi gerekir. Bu süreçte, direkt kartı kapatmak yerine bankanız size farklı teklifler sunmaya devam edebilir.

Böyle bir durumda yeni kartların avantajlardan yararlanmak isteyebilir ya da kartınızın iptal etmek için kararınızda ısrarcı olabilirsiniz. Her kredi kartı kullanıcısı tek taraflı olarak, 5464 sayılı Banka kartları ve kredi kartları kanunun 25'inci maddesinin ikinci paragrafında yer alan açıklamaya göre kredi kartı sözleşmesini feshetme hakkına sahiptir.

Eğer kartın iptali için bankanız telefonla işlemi gerçekleştiremiyorsa bizzat bankanıza gidip dilekçe vermeniz gerekmektedir.

Kartınızı kaybettiniz ya da çalındığını düşünüyorsunuz o halde kartınızı kullanıma kapattırabilirsiniz. Bu işlem iptal işlemine göre çok daha kolay bir işlemdir. Bankanızın çağrı merkezini arayarak durumu temsilciye anlatabilirsiniz.

Müşteri temsilcisi size güvenlik adına birkaç soru sorduktan sonra bu işlemi kolay bir şekilde tamamlar. Böylelikle kartınız kullanıma kapatılır ve tüm bilgileriniz sıfırlanır. Aynı şekilde bankanızın şubesinden, internet şubesinden ve mobil uygulama üzerinden de bu işlemi kolaylıkla yapabilirsiniz. Ayrıca kartınızı kapattırdıktan sonra dilediğiniz zaman bankanızdan yeni kredi kartı talep edebilirsiniz.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.