Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kredi kartı borç yapılandırması nasıl yapılır?

Kredi kartıyla alışveriş yapma alışkanlığı günlük hayatın bir parçası haline eldi ve nakit para kullanımı böylelikle azalmış oldu. Kredi kartıyla yapılan alışverişler daha sonraki tarihlerde ödendiği için bireylere daha büyük avantajlar sağlıyor. Fakat bazı durumlarda kredi kartıyla yapılan ödemeler birikince ve ödenemeyince bu borçların yapılandırılması için bankaya başvuruda bulunuluyor. Birçok kişi son yıllarda kredi kartı borçlarını ödeyemediği için yapılandırma yoluna başvuruyor. Kredi kartı borç yapılandırmasının nasıl yapıldı oldukça merak ediliyor. Peki, kredi kartı borç yapılandırması nasıl yapılır?

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2024 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2024 14:40
Kaynak: Hilal Baldemir
Kredi kartı borç yapılandırması nasıl yapılır?

Kredi kartı borç yapılandırması son yıllarda oldukça sık duyduğumuz bir terim. Kredi kartıyla borçlanan kişilerin bu borçları ödeyememesi sonucu biriken borçları banka aracılığıyla yapılandırması işlemi olan kredi kartı borç yapılandırması borçların daha kolay bir şekilde ödenmesine olanak sağlıyor. Kredi kartı borcu yapılandırma işlemi, gecikmeye giren borçlar için yasal takip başlatılmaması adına tercih edilen ilk yöntemdir. Bu yöntemle mevcut kart borcu taksitlendirilerek ödeme kolaylığı sağlanır. Peki, kredi kartı borç yapılandırması nasıl yapılır? İşte merak edilen soruların cevabı…

Kredi kartı borç yapılandırması yapmak isteyip bunu nasıl yapacağını bilmeyen kişiler bu konu hakkında araştırma yapıyor. Kredi kartı borç yapılandırması yapmak isteyenler ilk olarak bankalarına giderek borç yapılandırma başvurusunda bulunmalıdır.

Kredi kartı borç yapılandırması işlemi yapılırken ödenecek borç hesaplaması kalan vadeye göre yapılır. Kredi kartı borç yapılandırması en fazla 12 ay vadeyle yapılabilir. Bu konuya ilişkin daha detaylı bilgi almak için bağlı olduğunuz bankayla iletişime geçebilirsiniz. Çünkü faiz oranları ve vadeler, bankaların politikalarına ve sizin müşteri kimliğinize göre değişiklik gösterir.

Borç yapılandırma için bankaya başvurmanızın ardından kredi kartı borcunuzun kalan tutarı, daha uzun vadelere bölünerek ödemeniz için düşük taksit tutarları hesaplanır. Bunlar kredi kartı borcunuzu ödemeniz için size kolaylık sunar. Kredi kartı borç yapılandırma hakkı her müşteri için 5 defaya mahsustur.

5 defa borcunuzu yapılandırdıktan sonra hâlâ ödeyemiyorsanız ya da taksitlerinizi geciktiriyorsanız, hakkınızda yasal takip süreci başlatılır. Bu takip süresi ise yasal olarak 3 dönem yani 90 gün olarak belirlenmiştir. Kredi kartı borcunuzla ilgili yasal takibe girmek istemiyorsanız, yapılandırma sonrasında borcunuzun taksitlerini düzenli olarak ödemeniz gerekir.

 Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.