Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kotex İsrail malı mı? Kotex kimin, nerenin malı? Kotex nerede üretiliyor?

İsrail’in Gazze’ye karşı yaptığı acımasız saldırılardan sonra vatandaşlar İsrail’in markalarını ve ürünlerini boykot ediyor. Birçok marka hakkında İsrail’e ait olup olmadığı hakkında araştırma yapılıyor. En çok araştırılan markalardan biri de Kotex markası olarak karşımıza çıkıyor. Kotex markası kadınların oldukça fazla tercih ettiği bir marka. Kotex İsrail’in mi? Kotex İsrail’de mi üretiliyor? soruları oldukça fazla araştırılıyor. Peki, Kotex İsrail malı mı? Kotex kimin, nerenin malı? Kotex nerede üretiliyor? İşte merak edilen soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 23.12.2023 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 23.12.2023 15:15
Kaynak: Hilal Baldemir
Kotex İsrail malı mı? Kotex kimin, nerenin malı? Kotex nerede üretiliyor?

Kotex markası kadınların hijyenik ped markası olarak oldukça sık tercih ettiği markalar arasında yer alıyor fakat bu markanın hangi ülkeye ait olduğu ve nerede üretildiği arama motorlarında sık sık aratılıyor. İsrail ve Filistin savaşında 2 ay geride kalırken 19 bin masum sivil hayatını kaybetti. Toplumda bu korkunç duruma ciddi tepkiler gösterilirken İsrail ürünlerini ve markalarını boykot etmekte bu tepkilerden biri. Peki, Kotex İsrail malı mı? Kotex kimin, nerenin malı? Kotex nerede üretiliyor? İşte merak edilen sorunun cevabı…

Kotex İsrail malı mı? Kotex kimin, nerenin malı?

Kotex, 1921 yılında, cellucotton'dan üretilen ilk pamuksu hijyenik kadın pedi olarak ortaya çıkmıştır. Kotex markası, Amerika merkezli Kimberly Clark isimli bir şirketin bünyesinde yer alan bir markadır. Kimberly Clark şirketi ise 1872 yılında Amerika'da kurulan ve 37 ülkede üretim yapan küresel çapta büyük bir şirkettir. 2007 yılında Türkiye pazarına giriş yapan Kotex, Kimberly Clark şirketinin bir parçasıdır.

Kotex markası dünyanın dört bir yanında 150’den fazla ülkede satışı olan bir hijyenik ped markasıdır. Kadınlar tarafından en çok tercih edilen markalardan biridir. Amerika menşeli olan marka 37 ülkede üretilmektedir.

Kotex nerede üretiliyor?

Amerika menşeli Kimberly Clark şirketi bünyesinde yer alan Kotex güncel olarak 150’den fazla ülkede satış yapıyor. Kimberly Clark şirketi başta Kotex olmak üzere diğer ürünlerini de dünyanın farklı yerlerinde bulunan 37 ülkede üretmektedir.

Amerika’da ortaya çıkan ve hala orada ticari hayatına devam eden Kotex markasının İsrail ile bir ilişkisi yoktur.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.