Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Konya belediyesi yardımları

Konya Büyükşehir Belediyesi koronavirüs döneminde “El Ele Gönül Vererek Birlikte Başaracağız” sloganıyla başlattığı yardım kampanyasına hala devam ediyor. 2024 yılında da yardım kampanyalarına devam eden Konya Büyükşehir Belediyesi muhtaç ve yoksul vatandaşlara yardım eli uzatıyor. İhtiyaç sahibi vatandaşların başvuru yaptığı belediye yardımları aylık olarak ya para olarak ya da gıda yardımı olarak vatandaşlara veriliyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar Konya belediyesi sosyal yardımlarını araştırıyor. Peki, Konya belediyesi sosyal yardımları nelerdir? İşte merak edilen sorunun cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2024 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2024 14:41
Kaynak: Hilal Baldemir
Konya belediyesi yardımları

Özellikle koronavirüs döneminden bu yana muhtaç ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda ve erzak yardımında bulunan, yoksul ailelerin çocuklarına eğitim ve burs desteği sunan Konya Büyükşehir Belediyesi sadece bununla kalmıyor aynı zamanda yoksul vatandaşlara sosyal yardım kartı da dağıtıyor. Vatandaşlar Konya belediyesi yardımlarından nasıl yararlanabileceğini araştırıyor. Peki, Konya belediyesi sosyal yardımları nelerdir? İşte merak edilen sorunun cevabı…

Konya Büyükşehir belediyesi 3 yıldır devam eden “El Ele Gönül Vererek Birlikte Başaracağız” sloganıyla hayata geçirdiği sosyal yardım kampanyasıyla binlerce ihtiyaç sahibi vatandaşa ışık oluyor. Pandemi döneminde esnafın kalan mal ve hizmetinin alımını yapan Konya Büyükşehir Belediyesi esnafa 40 milyon liralık ödeme yaparak o zor dönemlerde esnafa destek oldu.

İhtiyaç sahibi vatandaşlar sosyal yardım kartı başvurusunun nasıl yapıldığını araştırıyor. Sosyal yardım kartına başvuran ve başvurusu kabul edilen Konyalı ihtiyaç sahibi vatandaşlar; kartları ile birlikte Konya Büyükşehir Belediyesi’nin anlaşmalı olduğu BİM, Migros, Carrefoursa, ŞOK gibi zincir marketlerden alkol ve tütün ürünleri haricindeki diğer tüm ürünleri sahip oldukları sosyal yardım kartlarının mevcut bakiyesini kullanarak, satın alabiliyorlar.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen sosyal yardım kartları marketlerde pos cihazına okutularak kullanıldığı gibi aynı zamanda ATM yardımı ile nakit para çekmeyi de sağlıyor. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılan sosyal yardım kartlarına birkaç ayda bir sefer olacak şekilde para yatırılıyor.

Karta yüklenen para ihtiyaç sahibi ailenin maddi durumu, yaşam koşulları ve evde yaşayan nüfusa göre değişiklik gösteriyor.

Sosyal yardıma muhtaç olan Konyalı vatandaşlar; sosyal destek kartına ve belediyenin diğer sosyal yardımlarına ikamet olarak bağlı oldukları yerdeki ilçe belediyesine gitmek ve burada sosyal yardım başvuru formu doldurmak suretiyle başvuru yapabilirler.

Ayrıca sosyal yardım başvuruları Konya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne gidilerek de yapılabiliyor. E-devlet platformu üzerinden de ihtiyaç sahibi vatandaşlar; sosyal yardım ön başvurularını gerçekleştirebilirler.

E-devlet sosyal yardım kartı başvurusu yapmak için ilk olarak https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671 linki üzerinden sayfaya girmelisiniz.

Ardından Uygulamaya Git Butonuna tıklayarak sosyal yardım başvuru formunda başvurmak istediğiniz belediyeyi seçmelisiniz ve karşınıza çıkan formu eksiksiz bir şekilde doldurmalısınız.

Son aşamada ise yönlendirildiğiniz sayfanın alt tarafında yer alan sosyal yardım türleri arasından ‘SOSYAL KART (ÖN ÖDEMELİ)’ seçeneğine tıklamalı ve başvuru formunu göndermelisiniz.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.