Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Join audio ne demek? Join audio anlamı ne?

Özellikle Covid-19 pandemisi ile birlikte hayatımıza yerleşen ve sonrasında da kullanmaya devam ettiğimiz Zoom uygulaması ile birlikte tanıştığımız ve aşina olduğumuz Join audio’nun ne anlama geldiği en çok merak edilenler arasında. Zoom üzerinden bir toplantıya, konferansa ya da online derse katılacağımız zaman karşımıza çıkan Join audio’nun ne demek olduğunu bilmeyenler arama motorlarında bunu araştırıyor. Peki, Join audio ne demek? Join audio anlamı ne? İşte bu soruların cevabını sizler için derledik…

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2023 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2023 14:45
Kaynak: hilal Baldemir
https://www.yalovahayat.com/
Join audio ne demek? Join audio anlamı ne?

Bütün dünyanın yaşadığı Covid-19 pandemisi ile hayatımızda birçok farklı yenilik eklendi ve alışkanlıklarımız ciddi oranda değişti. Pandemi ile birlikte hayatlarımıza giren en büyük kolaylıklardan biri de Zoom uygulaması oldu. Şirketlerin toplantılarından tutun okulların derslerine kadar birçok alanda online görüşmeye taşınan hayatlarımız bu süreçte Zoom ile kolaylaştı diyebiliriz.

join audio ne için kullanılır

Öte yandan Zoom uygulamasını kullanırken birçok kez ses sorunları ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Yine Zoom uygulaması ile hayatımıza giren Join audio terimi bu ses bağlantılarının kurulması anlamına geliyor. Peki, Join audio ne demek? Join audio anlamı ne? İşte detaylar…

join audio nedir

Join audio ne demek?

Join audio temelde İngilizce’den Türkçe’ye çevrildiğinde karşımıza ‘sese katıl’ anlamı çıkmaktadır. Join audio genel olarak online görüşme sağlanan uygulamalar üzerinden sese bağlanmak için kullanılır. Özellikle Zoom uygulaması ile daha fazla aşina olduğumuz bu terim sık sık duyduğumuz bir terim haline geldi. Sadece bilgisayarlardan değil aynı zamanda İOS ya da Android cihazlardan da Zoom uygulamasını kullanmak mümkün.

Zoom üzerinden bir toplantıya katıldıktan sonra konuşmak için sesinizi nasıl karşı tarafa ileteceğinizi bilmiyorsanız burada devreye Join audio giriyor. Bunun için ilk olarak toplantıdayken sese katılmak için uygulama arayüzünde sol alt köşede bulunan kuklalık simgesine/Join Audio butonuna basınız. Ardından butona tıkladıktan sonra karşınıza gelecek üç seçenekten birini seçiniz:

Cihaz Sesi ile Arama: Sesi internet üzerinden bağlar.

Telefon yoluyla Arama: Toplantıya girmek için seçenekler sunar.

Telefonumu Ara: Toplantıya katılmak için telefonunuzu arar. Premium üyelik gerektirmektedir.

Eğer sadece dinleyici olarak devam etmek istiyorsanız sesi kapatmak için sol alt köşede bulunan mikrofon simgesine, ardından "Diğer" seçeneğine tıklayarak "Ses Bağlantısını Kes" seçeneğini seçiniz.

sese katıl join audio nedir

Join audio anlamı ne?

Üst paragrafta da bahsettiğimiz gibi, Join audio temelde İngilizce’den Türkçe’ye çevrildiğinde karşımıza ‘sese katıl’ anlamına gelmektedir. Öte yandan akademik bir İngilizce sözlükte ise, Join kelimesi bağlanmak ve bir araya gelmek anlamlarına gelir. Audio kelimesi ise, “ses” anlamına gelir. “Join audio” terimi ise sese bağlanmak anlamında çevrilir.

Bu terim genel olarak online bir görüşme esnasında sesli olarak toplantıya katılmayı ifade eder. Online bir platform üzerinden gerçekleşen bir toplantı, eğitim veya konferansa katılan bir kullanıcının oturuma sesli bir şekilde katılmasını ifade eder. Bu terim genellikle çevrimiçi toplantılar, web konferansları veya sesli sohbet uygulamaları gibi ortamlarda kullanılır.

Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.