Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İngiltere hangi kıtada? İngiltere başkenti neresi? İngiltere’nin şehirleri neler?

Dünyanın en güçlü ülkeleri arasında olan ve hala krallık sisteminin hakim olduğu İngiltere dünyanın en çok merak edilen ülkeleri arasında gelmektedir. Birleşik Krallığı oluşturan 4 ülkeden biri olan İngiltere hem coğrafi konum olarak hem de güçlü bir devlet olarak kuzey yarım kürenin en önemli ülkelerinden biridir. Birçok kişi İngiltere’nin hangi kıtada bulunduğunu bilse de bunu bilmeyenler de vardır. Peki, İngiltere hangi kıtada? İngiltere başkenti neresi? İngiltere nin şehirleri neler? İşte bu soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2023 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2023 11:27
Kaynak: Hilal Baldemir
İngiltere hangi kıtada? İngiltere başkenti neresi? İngiltere’nin şehirleri neler?

Birleşik Krallığı oluşturan 4 ülkeden biri olan İngiltere dünyanın en güçlü ve en gelişmiş ülkelerinden biridir. Turizm açısından da oldukça gelişmiş olan ülke her yıl milyonlarca ziyaretçiyi ağırlamaktadır. Öte yandan oldukça merak edilen İngiltere ile ilgili birçok araştırma yapılmaktadır. Ülkenin 1952 yılından beri kraliçesi olan II. Elizabeth geçtiğimiz yıl Eylül ayında hayatını kaybetti ve yerine oğlu III. Charles geldi. Peki, İngiltere hangi kıtada? İngiltere başkenti neresi? İngiltere nin şehirleri neler? İşte detaylar…

İngiltere hangi kıtada?

Birçok kişi İngiltere’nin hangi kıtada bulunduğunu bilse de henüz bunu bilmeyen kişilerde vardır. Bu nedenle İngiltere ile ilgili sık sık araştırma yapılmaktadır. Dünyanın en güçlü devletleri arasında gösterilen ve bulunduğu kıtanın en gözde devletlerinden birisi olan İngiltere Avrupa kıtasında yer alan bir ülkedir. Geçtiğimiz yıla kadar İngiltere Avrupa Birliğine üye ülkelerden biriydi fakat geçen yıl Avrupa Birliği üyeliğinden ayrıldı.

Büyük Britanya Birleşik Krallık İngiltere, Galler ve İskoçya ve Kuzey İrlanda'dan oluşur. İngiltere Avrupa'nın kuzeybatısında, Fransa'nın kuzeyinde ve Hollanda ile Danimarka'nın batısında, Kuzey Denizi, Manş Denizi, Büyük Güneş ve İrlanda'nın yıkandığı Atlantik Okyanusu'nun ortasında yer alır.

İngiltere’nin başkenti neresi?

İngiltere’nin başkenti Londra’dır ve Londra aynı zamanda ülkenin en kalabalık şehridir. Dünyanın en çok ziyaret edilen ve en çok sevilen ülkelerinden biri olan Londra’nın nüfusu 8,982 milyondur. Londra 2021 yılı itibarıyla İstanbul, Moskova ve Paris'in ardından Avrupa'nın en kalabalık dördüncü şehridir.

İngiltere’nin şehirleri neler?     

İngiltere’nin tek başına ülke olarak 51 şehri mevcuttur. Bu şehirler, Bath · Birmingham · Bradford · Brighton ve Hove · Bristol · Cambridge · Canterbury · Carlisle Şehri · Chelmsford  · Chester · Chichester · Coventry · Derby Şehri · Durham · Ely · Exeter · Gloucester · Hereford · Hull · Lancaster Şehri · Leeds · Leicester · Lichfield · Lincoln · Liverpool · Londra Şehri · Manchester · Newcastle upon Tyne · Norwich · Nottingham · Oxford · Peterborough · Plymouth · Portsmouth · Preston Şehri · Ripon · St Albans · Salford · Salisbury · Sheffield · Southampton · Stoke-on-Trent · Sunderland · Truro · Wakefield · Wells · Westminster · Winchester  · Wolverhampton · Worcester · York olarak sıralanmaktadır.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.