Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Influencer sertifikası nasıl alınır? Influencer sertifikası nereden alınır? Kimler influencer olabilir?

Son yıllarda popüler bir iş kolu haline gelen sosyal medya içerik üreticiliği ya da influencer’lık diye tabir edilen meslek artık çok fazla tercih edilen bir iş kolu olmaya başladı. Birçok kişi üniversite eğitimini bile bu alana yönelik tercih ederken bu iş koluna dahil olmak için araştırmalar yapıyor. Bu mesleğin bu kadar popüler olması ve artık herkes tarafından ciddi bir iş kolu olarak görülmesinin ardından Ticaret Bakanlığı tarafından bir karar alındı. Ticaret Bakanlığı, tüketicilerin korunmasına yönelik çalışmalar kapsamında Influencer Sertifika Programı projesi başlattığını duyurdu. Influencer sertifikası nasıl alınır? Influencer sertifikası nereden alınır? Kimler influencer olabilir? İşte merak edilen soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2024 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2024 11:28
Kaynak: Hilal Baldemir
Influencer sertifikası nasıl alınır? Influencer sertifikası nereden alınır? Kimler influencer olabilir?

Çağımızın yeni meslek gurubu olan Influencer’lık artık resmi bir meslek olma yolunda ilerliyor. Son yıllarda hem dünya genelinde hem de Türkiye’de oldukça popüler hale gelen ve neredeyse herkes tarafından kabul edilen bir iş koluna dönüşen influencer’lık için önemli bir adım atılıyor. Etkileyen kişi olarak tanımlanan influencer kelimesi ticari anlamda ürün satışlarını artırmak amacıyla başvurulan en etkili yöntem diyebiliriz. Peki, Influencer sertifikası nasıl alınır? Influencer sertifikası nereden alınır? Kimler influencer olabilir? İşte bu soruların cevabı…

nasıl influencer olunur

Geçtiğimiz gün Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan bir açıklamaya göre Influencer Sertifika Programı başlatılacağı duyuruldu. Bu uygulama ile sosyal medya platformlarında influencer olarak para kazanmak isteyen kişilerin belli şartları ve yeterlilikleri sağlıyor olması gerekiyor.

influencer sertifika programı nedir

Influencer sertifikası nasıl alınır?

Ticaret Bakanlığı “Influencer Sertifika Programı’na” katılmayan kişilerin influencer olamayacağını duyurdu. "Influencer Sertifika Programı Projesi" Reklam Özdenetim Kurulu ve Reklam Kurulu iş birliği tarafından hayata geçirilecek.

Ticaret Bakanlığı, 2024-2028 Stratejik Planı üzerindeki bütün çalışmalarını tamamladı. Hazırlanan bu proje, sosyal medya fenomenlerini yakından ilgilendiren bir programı da içeriyor. Bakanlık, “Influencer Sertifika Programı” olarak adlandırdığı projeyi geçtiğimiz gün duyurdu.

Yapılan bu yeni çalışma ile birlikte sertifika sahibi influencer’ların sorumluluk içerisinde hareket ettiğine yönelik reklam verenlere bakanlık tarafından bir güvence sağlanmış olacak.

Günümüzde e-ticarette uygulanan "Güven Damgası" modelinde olduğu gibi sertifika sahibi influencer’lara güven duyulabileceği algısı bu sayede tüketici açısından pekiştirilecek.

Influencer sertifikası nereden alınır?

Proje kapsamında gerekli şartlar ve uygulama detayları bakanlık tarafından henüz paylaşılmadı. Konuya ilişkin detayların önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

Kimler influencer olabilir?         

Ticaret Bakanlığı öncülüğünde Reklam Özdenetim Kurulu ve Reklam Kurulu iş birliği tarafından hazırlanan sertifika programın katılan ve süreci başarı ile tamamlayan kişiler influencer sertifikası almaya hak kazanacak.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.