Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İlkokulda devamsızlık hakkı kaç gün 2024? İlkokulda sınıfta kalma var mı?

Milli eğitim Bakanlığında yapılan görev değişikliğinin ardından yeni bakan Yusuf Tekin yönetmelikte ciddi değişiklikler yaptı. Bu değişikliklerin başında sınav sistemi gelirken devamsızlık ve sınıfta kalma uygulamaları ile ilgili de oldukça ciddi değişiklikler yapıldı. 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı bambaşka kurallar ve yeniliklerle başladı. Peki, İlkokulda devamsızlık hakkı kaç gün 2024? İlkokulda sınıfta kalma var mı? İşte merak edilen soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2023 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2023 14:31
Kaynak: Hilal Baldemir
İlkokulda devamsızlık hakkı kaç gün 2024? İlkokulda sınıfta kalma var mı?

İlkokul çocuklarının okula yeni başlaması ve okula adaptasyon süreci veliler için oldukça önemlidir. Çocukların eğitim temellerinin atıldığı ve okula olan ilgilerini kazandıkları ilk yer ilkokuldur. Bu nedenle ilkokul çocukların okulu sevmesi ve derslere ilgi duyması için en önemli basamaktır. Yeni eğitim yönetmeliği ile birlikte ilkokullarda devamsızlık ve sınıfta kalma gibi durumlarda da değişiklikler yapıldı. Peki, İlkokulda devamsızlık hakkı kaç gün 2024? İlkokulda sınıfta kalma var mı? İşte cevaplar…

ilkokulda devamsızlık var mı

İlkokulda devamsızlık hakkı kaç gün 2024?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin göreve başlar başlamaz eğitim sistemindeki mevcut sorunlar ve eksiklikler üzerine çalışmalar yaparak yönetmelikte köklü değişimler gerçekleştirdi. Bu değişimlerin en önemlisi şüphesiz ki sınav sistemiydi. Türkiye genelinde ortak sınav sistemine geçiş yaparak öğrencilerin eğitim düzeylerini ve bilgi birikimlerini aynı seviyede tutmak için ciddi çalışmalar yapılıyor.

Öte yandan ilkokul öğrencilerinin velileri devamsızlık konusundaki güncellemeleri merak etmektedir. Yeni yönetmeliğe göre, ilkokul için Milli Eğitim Bakanlığı devamsızlık konusunda bir gün sınırı koymamıştır. Tabi ki bu öğrencinin devamsızlık hakkı sınırsız olduğu anlamına gelmez. Yani 1.sınıfta, 2.sınıfta, 3.sınıfta, 4.sınıfta devamsızlık hakkı için belli bir gün sayısı yoktur. Öğrencilerin uzun süre okula gelmediği bir durum olması halinde okul idaresi duruma hemen müdahale etmektedir. Öğrencilerin okula devamı esas alınmıştır.

ilkokulda sınıfta kalma var mı

İlkokulda sınıfta kalma var mı?

İlkokulda sınıf tekrarı yaşanmaması için belli başlı kurallar belirtilmiştir öğrenci bu kuralları yerine getirmediği takdirde sınıf tekrarı yaşayabilir. Öğrencinin sınıf tekrarı yapmasına neden olacak bazı değişkenler vardır. Bu değişkenler şu şekildedir:

ilkokulda sınıf tekrarı nasıl olur

Veli İsteği: Öğrenci, bulunduğu sınıf düzeyinde istenilen yeterlik seviyesine ulaşamadığı taktirde ve veli yazılı talepte bulunduğunda, ilkokul öğrenimi süresince bir kez sınıf tekrarı yapabilir. Böyle bir durumda, velinin okula bizzat gelip talepte bulunması gerekmektedir.

Sürekli Devamsızlık: Öğrenci, dönem başından itibaren okula hiç gelmemişse "sürekli devamsız" olarak kabul edilir ve bu öğrencilerin sınıf tekrarı yapması zorunlu olur.

Okula En Az Bir Dönem Devam Edememe: Öğrenci, yurt dışında bulunuyor ise veya sağlık durumu gibi özel nedenlerle ya da farklı bir özel nedenle okula en az bir dönem devam edememişse, bu durumda da sınıf tekrarı yapılması zorunludur.

Tüm Derslerden Puan Girilmemesi: İlkokul haftalık ders çizelgesinde yer alan tüm derslerden puanı girilmemiş olan öğrenciler, sistem tarafından sınıf tekrarına tabi tutulurlar.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.