Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İburamin zero ne işe yarar? İburamin zero ne için kullanılır? İburamin zero reçetesiz satılır mı?

İburamin zero özellikle çocuklar için çok sık kullanılan ve ateş düşündürücü, öksürük giderici, ağrı kesici, baş ağrısını geçirici olarak etkili olan bir ilaçtır. Çocukların ateşi çıktığında evde annelerin imdadına koşan yardımcı İburamin zero oluyor. Peki, İburamin zero ne işe yarar? İburamin zero ne için kullanılır? İburamin zero reçetesiz satılır mı? İşte bu soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2023 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2023 13:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
İburamin zero ne işe yarar? İburamin zero ne için kullanılır? İburamin zero reçetesiz satılır mı?

İburamin zero etken maddesi ibuprofen ve klorferinamin maleat olan bir ilaçtır. 5 ml süspansiyon içerisinde 100 mg ibuprofen ve 1 mg klorfeniramin maleat bulunur. Bunun haricindeki yardımcı maddeleri ise, Ksantan gum, saf su, maskeleyici aroma, gliserin, ponso, sukroz, 4R (E124),sodyum benzoat(E211), sorbitol(E420), mikrokristalin selüloz, polioksil 40 hint yağı, çilek aroması, sitrik asit monohidrat, amonyum glisirizat, , karmelloz sodyumdur. Bu içerikler genel olarak bebekler ve çocuklar için zararsızdır bu nedenle anneler tarafından rahatlıkla kullanılıyor. Peki, İburamin zero ne işe yarar? İburamin zero ne için kullanılır? İburamin zero reçetesiz satılır mı? İşte bu soruların cevabı…

iburamin zero içen çocuk

İburamin zero ne işe yarar?

İburamin zero içerisinde bulundurduğu İbuprofen, Klorfeniramin Maleat eten maddeleri sayesinde histaminin etkilerini giderir, iltihap önleyici, ağrı kesici ve ateş düşürücü etkisi gösterir. Özellikle çocuklarda ve bebeklerde kullanılan ilaç şurup formundadır. Doktorların çocuklar için sıklıkla reçete ettiği ilaç, genelde gribal enfeksiyonlar, soğuk algınlığı, nezle, soluk borusunda oluşan iltihaplar, yutak iltihabı, larenjit, yüz sinüsleri ve üst solunum yolu yollarında meydana gelen enfeksiyonlarda kullanmaya uygundur.

iburamin zero eczane

İburamin zero ne için kullanılır?

Çocuklar hastalandığında annelerin aklına ilk gelen şey evdeki ilaçları kullanarak hastalığın ilerlemesine engel olmaktır. Bu noktada akla gelen bazı bilindik ilaçlar vardır bu ilaçlardan biri de İburamin zero’dur. Genel olarak bu ilacın doktor kontrolünde ve doktor tavsiyesi üzerine kullanılması önerilir. Çünkü bazı hastalıklar sandığımız gibi olmayabilir ve ilerlemesi durumunda daha ciddi sorunlara yol açabilir. Bu nedenle doktor muayenesini aksatmamak önemlidir.

iburamin zero reçete ile mi satılır

İburamin zero’nun kullanım durumları, gribal enfeksiyonlar, soğuk algınlığı, nezle, soluk borusunda oluşan iltihaplar, yutak iltihabı, larenjit, yüz sinüsleri ve üst solunum yollarında meydana gelen enfeksiyonlardır. Bu tarz rahatsızlıklarda doktorların sık sık reçete ettiği ilaç İburamin zero’dur.

Bunların dışında ise, İburamin zero grip tedavisinde etkilidir. Baş ağrısının geçmesinde kullanılmaktadır. Burun akıntısının geçirilmesine yardımcı olur. Sinüzit hastalığının tedavisinde kullanılmaktadır.

iburamin zero içindekiler

İburamin zero reçetesiz satılır mı?         

Bu ilacın reçetesiz satılıp satılmadığı çok fazla alıştırılan bir sorudur. Daha önce soğuk algınlığı ve ateş düşürücü ilaç gruplarının birçoğu reçetesiz olarak satılıyordu. Fakat yayınlanan son genelgeden sonra etkim maddesi Ephedrine ve Pseuephedrine olan ilaçların reçetesiz satışı tamamen yasaklanmıştır. Bu nedenle İburamin zero doktorun reçete etmesi durumunda eczanelerden alınabilir.

Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.