Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ehliyet yenilememe cezası ne kadar? Ehliyet yenileme son tarih ne zaman?

Eski tip ehliyetlerin yenilenmesi için verilen sürenin ne zaman dolacağı merak konusu oldu. Vatandaşlar ehliyet yenilememe cezasının ne kadar olduğunu araştırıyor. yeni gelen düzenleme ile eski tip ehliyet sahiplerinin ehliyetlerini yenilemeleri ya da kimlik kartı ile birleştirmeleri zorunluluğu getirilmişti. Buna göre, geçerliliğini yitiren eski tip sürücü belgeleriyle araç kullananlara, Karayolları Trafik Kanunu'nun 39/3 maddesi gereğince idari para cezası uygulanacak. Peki, Ehliyet yenilememe cezası ne kadar? Ehliyet yenileme son tarih ne zaman? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2024 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2024 15:07
Kaynak: Hilal Baldemir
Ehliyet yenilememe cezası ne kadar? Ehliyet yenileme son tarih ne zaman?

Türkiye’de 1 Ocak 2026 yılında yeni tip sürücü belgelerinin kullanımına başlandı. Eski tip sürücü belgelerinin yenilenmesi için tanınan süre geçtiğimiz yıl uzatılmıştı. 1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan sürücü belgelerinin yenilenmesi için 2022 yılına kadar süre tanınmıştı. Daha sonra 31 Aralık 2022 tarihinden itibaren 2 yıl süreyle bu sürenin uzatıldığı açıklanmıştı. Şimdi ise sürücü belgesi sahipleri ehliyet yenilemenin son tarihini merak ediyor. Peki, Ehliyet yenilememe cezası ne kadar? Ehliyet yenileme son tarih ne zaman? İşte merak edilen soruların cevabı…

eski ehliyet cezası

Ehliyet yenilememe cezası ne kadar?

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemeye göre belirlenen tarihe kadar sürücü belgelerini yenilemeyen kişilere 4 bin 64 TL para cezası uygulanacak. Ayrıca, önümüzdeki yıl bu cezanın daha da artırılması bekleniyor. Belirlenen tarihe kadar sürücülerin ehliyetlerini yenilemeleri gerektiği aksi takdirde ciddi cezalara tabi tutulacakları belirtiliyor.

Ehliyet yenileme son tarih ne zaman?  

1 Ocak 2016 tarihinde yeni tip ehliyetlerin kullanımına geçildikten sonra eski tip ehliyetlerin değişimi için 31 aralık 2022’ye kadar süre tanındı. Daha sonra 2022’de bu sürenin 2 yıl daha uzatılmasına karar verildi. 2024 yılına girilmesiyle birlikte eski tip ehliyet sahipleri ehliyet yenilemenin son tarihini araştırmaya başladı.

İçişleri Bakanlığı'nın duyurusuna göre, sürücülerin ehliyetlerini en geç 31 Aralık 2024 tarihine kadar yenilemeleri gerekiyor. Aksi taktirde 2025 yılı 1 Ocak itibarıyla eski tip ehliyeti olan sürücülere 4 bin 64 TL para cezası uygulanacak.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.