Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ehliyet Kursu Ne Kadar Sürer?

Sürücü belgesi almak için başvuranların sayısı günümüzde oldukça fazladır. Sürücü belgesi almayı düşünenlerin ise en çok merak ettiği konulardan biri sürücü kurslarının ne kadar sürdüğüdür. Ehliyet sınavından önce belli bir süre sınav öncesi hem teorik hem uygulamalı eğitimler ve dersler alınır. bu eğitimlerin süresi ise ehliyet alınacak araç sınıfına göre değişiklik gösterebilir. Bu nedenle ehliyet kursu ne kadar sürer sorusu oldukça merak edilmektedir. Peki, Ehliyet Kursu Ne Kadar Sürer? İşte bu sorunun cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2024 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2024 13:22
Kaynak: Hilal Baldemir
Ehliyet Kursu Ne Kadar Sürer?

Ehliyet almak için öncelikle teori sınavından ve daha sonra ise uygulamalı direksiyon sınavından başarılı bir şekilde geçer puan almak gerekir. İki sınavı da başarı ile tamamlayan bireyler ehliyet almaya hak kazanır. Ehliyet kursu eğitiminin süresi, ilk kez sürücü belgesi eğitimi alacak olan kişilerin en çok merak ettiği konulardan biridir. Kişilerin ehliyet almadan önce araştırdığı konuların başında bu gelir. Peki, Ehliyet Kursu Ne Kadar Sürer? İşte detaylar…

Ehliyet almaya karar veren kişilerin ilk adımı güvenilir ve başarılı eğitmenleri olan bir kurs bulmaktır. Ehliyet alabilmek için gerekli belgeler ile kursa kayıt yaptırmak en hızlı aşamadır. Bunun ardından ise öncelikle teorik sınav için gerekli eğitimler başlar.

Kursa kayıt yaptırdıktan sonra genellikle 1 hafta sürecek teorik eğitim başlar. Teorik eğitimi başarı ile tamamlayan sürücü adayları ortalama 1 aylık bir bekleme sürecinden sonra sürücü belgesi sınavına girer. Bu sınavdan geçer not alan sürücüler direksiyon sınavına girmeye hak kazanır.

Direksiyon sınavı öncesinde adayların direksiyon eğitimleri başlar. Bu eğitimler kurstan kursa farklılık gösterebileceği gibi kişilerin de talepleri doğrultusunda saatlik olarak uzatılabilir.

Genellikle 1 hafta süren direksiyon eğitimlerinin ardından direksiyon sınavı için randevu alma işlemi yapılır. Bu süreç toplamda 1 ay sürer. Direksiyon sınavına giren adayın sınav sonucu aynı gün açıklanır ve olumlu olması durumunda sertifika işlemleri başlar.

EHLİYET KURSU NE KADAR SÜRER?       

Yukarıda belirtilen aşamaların tamamı genellikle toplandığında 3 ay içerisinde kişi sürücü belgesini alabilir. Fakat nüfusun daha az olduğu ve başvuruların daha seyrek olduğu yerlerde bu sürenin 2 aya kadar inmesi mümkündür.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.