Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ehliyet için sağlık raporu nasıl alınır, ücreti ne kadar?

Ehliyet için başvuru yapmadan önce yapılması gereken en önemli işlemlerden biri bir sağlık kuruluşuna giderek sağlık raporu almaktır. Bu sağlık raporu devlet hastanelerinden alınabileceği gibi özel sağlık kuruluşlarından da alınabilir. Ehliyet başvurusu yapacak birçok kişi sağlık raporunun nasıl alındığını ve ücretinin ne kadar olduğunu merak etmektedir. Peki, Ehliyet için sağlık raporu nasıl alınır, ücreti ne kadar? İşte merak edilen soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2024 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2024 13:18
Kaynak: Hilal Baldemir
Ehliyet için sağlık raporu nasıl alınır, ücreti ne kadar?

Ehliyet için istenen sağlık raporunu almak için gerekli işlemler merak ediliyor ve arama motorlarında aratılıyor. Sağlık raporunun nereden ve nasıl alınacağı merak konusu olurken aynı zamanda sağlık raporu ücreti de merak ediliyor. sağlık raporu almak için aile hekimlerine ve Bakanlıkça ruhsatlı özel sağlık kuruluşlarındaki pratisyen hekimlere başvurması gerekmektedir. Burada yapılacak muayeneye göre kişinin ciddi bir sağlık sorunu yoksa rapor verilmektedir. Peki, Ehliyet için sağlık raporu nasıl alınır, ücreti ne kadar? İşte bu sorunun cevabı…

Sürücü belgesi almak için aranan sağlık koşulları, “Sürücü Adayları ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları İle Muayenelerine Dair Yönetmelik” ile detaylı olarak belirlenmiştir.  Söz konusu yönetmelikte yapılan değişiklik 29 Aralık 2015 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

Bu yönetmeliğe göre sürücü adayının, sağlık raporu almak için aile hekimlerine ve Sağlık Bakanlığınca ruhsatlı özel sağlık kuruluşlarında bulunan pratisyen hekimlere başvurması gerekmektedir. Kişinin herhangi bir sağlık problemi yoksa sağlık raporu aile hekimi tarafından düzenlenir. Aile hekimlerine giden ve ileri bir sağlık sorunu olmadığı tespit edilen kişilerden bu işlem karışlığında herhangi bir ücret talep edilmemektedir ve sağlık raporu ücretsiz bir şekilde verilmektedir.

Fakat aile hekiminin muayenesi sonucu rapor almak isteyen kişide uzmanlık gerektirecek bir sağlık probleminin tespit edilmesi durumunda, bu kişi aile hekimi tarafından söz konusu uzmanlık dallarının bulunduğu sağlık kuruluşlarına sevk edilir. Bu aşamada ise sağlık kuruluşunun basamağına göre aşağıda yer alan ücret tarifesi uygulanır:

-Tek Hekim Sağlık Raporu: (5 ayrı branşta uzman hekimden oluşan kurul)

Devlet hastaneleri 50 TL

Üniversite hastaneleri ve Eğitim Araştırma Hastaneleri 75 TL

 -Sağlık Kurulu Raporu

Devlet hastaneleri, 200 TL

Üniversite hastaneleri ve Eğitim Araştırma Hastaneleri 300 TL

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.