Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

E Sınıfı Ehliyet Hangi Araçları Kullanır?

Motorlu araçların trafikte dikkatli bir şekilde kullanılması için kullanılan araç sınıfına göre uygun sürücü belgesinin alınması gerekir. Kişiler sürücü belgesi almak için ilk olarak hangi araç tipini kullanacaklarına karar vermeliler. Çünkü he araç tipi için ehliyet türleri de değişmektedir. Peki, E sınıfı ehliyet hangi araçları kullanır? İşte bu sorunun cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2024 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2024 13:33
Kaynak: Hilal Baldemir
E Sınıfı Ehliyet Hangi Araçları Kullanır?

Ehliyet, belirli bir aracın şoförünün, sürüş yetkisinin ve o aracı kullanmaya yeterli bilgisinin olduğunu gösteren bir resmi belge olarak tanımlanıyor. Farklı tipte ve büyüklükteki araçların sürüş yetkisini belirlemek amacıyla farklı ehliyet türde sınıfları bulunuyor. Ehliyet türleri kullanılacak olan aracın özelliklerine göre belirleniyor. Peki, E sınıfı ehliyet hangi araçları kullanır? İşte bu sorunun cevabı…

E SINIFI EHLİYET NEDİR?

E sınıf ehliyet, M, B, B1, F ve D1 ehliyet türü sahiplerinin kullanabildiği bütün araçları kullanabilme yetkisine sahiptir. E sınıfı ehliyetin 2016 yılından bu yana dağıtımı bulunmuyor. E sınıfının kapsadığı araçları kullanabilmek için C ve D sınıfı ehliyet tipinin alınması gerekiyor.

E SINIFI EHLİYET HANGİ ARAÇLAR KULLANABİLİR?

Birçok kişi E sınıfı ehliyet hangi araçları kullanabilir veya E sınıfı ehliyet hangi tür araçları kullanır sorularına cevap arıyor. E sınıfı ehliyet sahipleri, otobüs, kamyon, kamyonet ve otomobil kullanabilme hakkına sahiptir.

E SINIFI EHLİYET İÇİN YAŞ SINIRI NEDİR?

E sınıfı ehliyet alarak kamyon kullanmak için en az 22, E sınıfı ehliyet ile otobüs kullanmak için ise en az 24 yaşında olmak gerekiyor.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.