Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

E devlette e posta doğrulama nasıl yapılır? E devlet e posta doğrulama

E devlet üzerinden nerede ise artık her işlemimizi yapmaya başladık. Bu nedenle e devlet e posta doğrulama yapmak oldukça önemlidir. Çünkü önemli bir bilgi veya belge olduğu zaman e devlet üzerinde tanımlı olan mail adresimize bilgi gelmektedir. İşte sizler için e devlette e posta doğrulama işlemleri...

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2023 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2023 14:11
Kaynak: Öznur Yıldız
https://www.yalovahayat.com/
E devlette e posta doğrulama nasıl yapılır? E devlet e posta doğrulama

E-devlet e-posta adresi nasıl doğrulanır sorusu pek çok vatandaş tarafından merak edilir. E-devlet üzerinden birçok resmi işlemin halledilebiliyor olması kişilerin bu platformu aktif olarak kullanmasını sağlar. E-devlet e-posta doğrulama işlemi ile hesap güvenliğinizi sağlayabilir ya da şifre değiştirme işlemlerinizi güvenle gerçekleştirebilirsiniz.

E Devlet E Posta Adresi Doğrulama İşlemi Nasıl Yapılır?

E-devlet kullanımlarınızda çeşitli işlemleriniz için e-posta onaylaması yapmanız gerekir. Birkaç adım takibi ile gerçekleştirilen e-devlet e-posta adresi doğrulama işlemi şu şekildedir:

E-Devlet E-Posta Adresi Nasıl Doğrulanır

E-devlet platformuna TC kimlik bilgileriniz ve şifreniz ile giriş yapınız.Platformun ana sayfasında yer alan kullanıcı menüsü üzerinden “İletişim Seçenekleri” bölümüne geçiş yapınız.İletişim araçlarınızdan bir tanesi olan aktif olarak kullanıp, erişiminizin olduğu e-posta adres bilginizi giriniz.İleri tuşu ile yönlendirildiğiniz sayfada kimlik bilgilerinizi doğrulayınız.İşlem sonrasında e-posta adresinize bir doğrulama kodu gönderilir. Bu kodu ilgili alana doğru şekilde giriniz.

Tüm bu işlemler ardından e-devlet e-posta doğrulama işlemi başarılı şekilde tanımlayabilirsiniz.

E Devlet E-posta Adres Değişikliği Nasıl Yapılır?

E-devlet platformuna tanımlamış olduğunuz e-posta adresinize artık erişiminiz yoksa ya da aktif olarak bir başka hesap kullanıyorsanız. Hızlı işlem yapabilmeniz adına tanımlı e-posta bilginizi güncelleyebilirsiniz. E-devlet e-posta adres değişikliği şöyledir:

E-devlet hesabınızın “İletişim Seçenekleri” bölümüne giriş yapınız.İlgili alanda yazılı olan e-posta adresinizi silip güncel hesabınızı doğru şekilde giriniz.Formun alt kısmında yer alan “Güncelle” butonu üzerinden değişiklikleri kaydediniz.Yönlendirilen ekranda kimlik bilgileriniz ile doğrulama gerçekleştiriniz.Sonraki sayfada e-posta adres doğrulama butonu aktive edilir. bu buton üzerinden doğrulama kodu alınız.İlgili e-posta hesabınıza iletilen kodu doğru şekilde girerek doğrulama işleminiz tamamlanır.

Tüm bu adımların takibi ile ilgili bilgilendirmelerinizi yeni e-posta adresiniz üzerinden inceleyebilirsiniz.

E-Devlet Cep Telefonu Numarası Doğrulama İşlemi Nasıl Yapılır?

E-devlet platformunu aktif şekilde kullanmak için cep telefonu ya da e-posta ikincil bir hesap doğrulama bilginizi girmeniz gerekir. Bu şekilde gerekli hallerde şifre değişimi de gerçekleştirebilirsiniz. E-devlet cep telefonu doğrulama işlemi şu şekildedir:

PTT’den almış olduğunuz geçici şifreniz ile platforma giriş yapınız.Bu adım sonrasında direkt olarak şifre yenileme bölümüne yönlendirilirsiniz. Bunun için de “İletişim Seçenekleri” bölümü üzerinden cep telefonu numara bilginizi giriniz.Bu bilgi sonrasında doğrulama ekranına yönlendirilirsiniz. SMS ile tarafınıza gönderilen doğrulama kodunu eksiksiz ve doğru şekilde girerek doğrulama adımını tamamlayabilirsiniz.

Tüm bu işlemler sonrasında e-devlet e-posta doğrulama ve cep telefonu numarası giriş işlemi gerçekleşmiş olur.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.