Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dr Oetker İsrail malı mı? Dr Oetker kimin, nerenin malı? Dr Oetker nerede üretiliyor?

İsrail ve Gazze arasında her geçen gün tırmanarak artan gerilimin dünyada büyük tepkilere neden olması ve İsrail’e karşı yapılan protestolar her geçen gün artıyor. Bununla birlikte dünyada giderek büyüyen bir boykot hareketi de etkisini artırmaya devam ediyor. İnsanlar her yerde İsrail’e ve ona destek olan ülkelere ait ürünleri ve markaları paylaşarak İsrail’i boykot ediyor. Bu kapsamda araştırılan markalardan biri de Dr Oetker markası. Birçok kişi bu markanın menşeini merak ediyor ve araştırıyor. Peki, Dr Oetker İsrail malı mı? Dr Oetker kimin, nerenin malı? Dr Oetker nerede üretiliyor? İşte bu sorunun cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2023 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2023 16:33
Kaynak: Hilal Baldemir
Dr Oetker İsrail malı mı? Dr Oetker kimin, nerenin malı? Dr Oetker nerede üretiliyor?

Türkiye başta olmak üzere birçok ülkede gıda sektörünün öncü isimlerinden biri olan Dr Oetker markası son dönemlerde bazı boykot listelerinde yer aldığı için araştırılıyor. Birçok kişi Dr Oetker markasının hangi ülkeye ait olduğunu İsrail menşeili olup olmadığını araştırıyor. İsrail’i boykot etmek için alınmaması gereken markalar arasında adı geçen Dr Oetker ile ilgili arama motorlarında aramalar yapılıyor. Peki, Dr Oetker İsrail malı mı? Dr Oetker kimin, nerenin malı? Dr Oetker nerede üretiliyor? İşte merak edilen soruların cevabı…

dr oetker israil mi

Gıda markalarının başında gelen ve çoğunlukla tatlı ve pasta yapımında kullanılan ürünleriyle tanınan Dr Oetker markasının temelleri, Dr. August Oetker'in Bielefeld'de bulunan eczanesinde hamur kabartma tozunu keşfetmesiyle atılmıştır. Geçmişi 1891 yılına kadar dayanan Dr Oetker oldukça köklü bir geçmişe sahiptir ve menşei Almanya’dır.

Kabartma tozunu keşfeden Dr. August Oetker 1900’lerin başıyla birlikte ilk gıda üretim fabrikasını kurmuş ve kısa sürede Batı ve Doğu Avrupa ülkelerine yayılmış ve hızlı bir şekilde gelişimini devam ettirmiştir. Nişasta, şekerli vanilin ve puding şirketin ilk ürettiği ürünlerken, Dr. Oetker markası bugün Güney Amerika ve Brezilya da dahil olmak üzere toplam 21 işletmede 450 farklı ürün grubu ile faaliyetini sürdürmektedir.

Dünya genelinde bira, şarap, şampanya, denizcilik, otelcilik ve finans alanlarında da faaliyet göstermeye başlayan Dr Oetker Türkiye’de yalnızca gıda sektöründe faaliyetini sürdürmektedir. Türkiye’ye ilk giriş yaptığında puding, kek karışımları, hamur kabartma tozu, şekerli vanilin gibi standart ürünleri varken bugün, geleneksel Türk tatlıları serisi, dondurulmuş pizza ve fastfood service olmak üzere 140'ı aşkın ürün çeşidi ile satış yapmaktadır. Türkiye’de şu an İzmir Torbalı'da bulunan Pancar tesislerinde üretim devam etmektedir.

Dr Oetker markası Almanya merkezli bir markadır ve İsrail ile hiçbir bağlantısı yoktur. Fakat Almanya’da İsrail’e açıkça desteğini duyurmuş bir ülkedir.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.