Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyetisyenler ne kadar maaş alıyor?

Son yıllarda oldukça popüler bir meslek haline gelen diyetisyenlik özellikle kadınlar tarafından oldukça fazla tercih ediliyor. Günümüzde hızlı yaşam temposundan dolayı beslenme alışkanlıklarında ciddi değişiklikler yaşanıyor. Beslenme alışkanlıklarında yaşanan bu büyük değişimler obezite oranının da artmasına neden oldu. Bu nedenle diyetisyenlere olan talep artınca diyetisyenlik mesleğinin tercih edilme oranı da arttı. Bu noktada en çok merak edilen konulardan biri diyetisyenlik ne kadar maaş aldıkları. Devlette çalışan diyetisyenlerle özel kliniklerde hizmet veren diyetisyenlerin aldıkları maaşlar farklılık gösteriyor. Peki, diyetisyenler ne kadar maaş alıyor? İşte merak edilen sorunun cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2024 17:12
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2024 17:12
Kaynak: Hilal Baldemir
Diyetisyenler ne kadar maaş alıyor?

Diyetisyenlik, sağlık sektörünün en önemli ayaklarından biri olarak uzun yıllardır sağlıklı bir yaşam için insanlara yol gösteriyor. Özellikle son yıllarda hazır gıda ve fastfood tüketiminin artmasıyla obezite ve sağlıksız kilo alımı artınca diyetisyenlere olan ihtiyaç da arttı. Bu nedenle üniversitelerde bu bölüme olan talepte de artış yaşandı. Diyetisyenlik bölümünü tercihe etmek isteyenler ilk olarak maaş bilgisini araştırıyor. diyetisyenlerin ortalama ne kadar para kazandığı özellikle son yıllarda merak konusu oldu. Peki, diyetisyenler ne kadar maaş alıyor? İşte merak edilen sorunun cevabı…

Diyetisyenlerin aldıkları maaşlar meslekte geçirdikleri süre, uzmanlık alanları ve çalıştıkları kurumlara göre değişkenlik göstermektedir. Devlet hastanelerinde çalışan diyetisyenlerin maaşı ile özel klinik sahibi olan diyetisyenlerin maaşı farklıdır. Bununla birlikte özellikle pandemi döneminde başlayan online çalışma ile online diyet kavramı da hayatımızın bir parçası haline gelmiştir.

Online diyet ile danışan kabul eden diyetisyenlerin kazancıda yine aldıkları danışan sayısına göre değişkenlik göstermektedir. Deneyimin ön planda olduğu maaş belirleme kriterlerinden biri de hizmet verilen şehirdir.

Buna göre diyetisyen maaşları şu şekildedir:

KIDEM

MAAŞ

En düşük Diyetisyen Maaşı

17.000 TL - 22.000 TL

Ortalama Diyetisyen Maaşı

39.500 TL - 45.000 TL

En Yüksek Diyetisyen Maaşı

45.000 TL - 60.000 TL

Büyükşehirlerde kendi özel kliniklerinde hizmet veren uzman diyetisyenlerin aylık kazançları ortalama 70 bin lira ile 100 bin lira arasında değişebilmektedir.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.