Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Burger King İsrail malı mı? İsrail’e mi ait? Burger King nerenin malı? Burger King hangi ülkenin markası? Nerede üretiliyor?

Son günlerde okullardan işletmelere, restoranlardan hastane kantinlerine ve birçok kurumsal yerde İsrail’in ürünleri boykot edilmeye başlandı. Her yerde yayılan ve çığ gibi büyüyen bu boykot hareketinden sonra vatandaşlar da daha dikkatli davranmaya başladı ve Siyonist İsrail’e ait ürünleri almamaya özen göstermeye başladı. Birçok kişi kullandığı ve tükettiği ürünlerin İsrail’e ait olup olmadığını araştırıyor. Bu markalar arasında en çok araştırılanlardan biri de herkesin sık sık gittiği veya eve sipariş ettiği fast-food markası Burger King. Peki, Burger King İsrail malı mı? İsrail’e mi ait? Burger King nerenin malı? Burger King hangi ülkenin markası? Nerede üretiliyor? İşte bu soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2023 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2023 13:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Burger King İsrail malı mı? İsrail’e mi ait? Burger King nerenin malı? Burger King hangi ülkenin markası? Nerede üretiliyor?

İsrail’in Gazze’ye olan saldırıları bir aydan uzun süredir devam ediyor ve ateşkes teklifleri İsrail tarafından sürekli reddediliyor. Öte yandan bilanço giderek ağırlaşırken Gazze’de can kaybı 10 bibi aşmış durumda. Aralarında çok sayıda çocuğun da bulunduğu bu kişilerin ölümleri dünyadaki birçok ülke tarafından görmezden geliniyor. Gazze Şifa Hastanesi’ne sığınan çocuklar bölgede yaşanan soykırımı duyurmak için dünyaya yardım çağrısında bulundu. Günlerdir Türkiye başta olmak üzere her yerde İsrail ürünleri boykot ediliyor. Peki, Burger King İsrail malı mı? İsrail’e mi ait? Burger King nerenin malı? Burger King hangi ülkenin markası? Nerede üretiliyor? İşte bu soruların cevabı…

burger king hangi ülkeye ait

İnsanlar bu boykot hareketleri sayesinde sadece vicdani bir rahatlama yaşamıyor bununla birlikte bu kişiler İsrail’e ve destekçisi ABD’ye daha fazla para kazandırmamak için tüm markalarını araştırıyor. Öte yandan İsrail’e ait olup olmadığı en çok merak edilen markalar arasında fast-food zinciri Burger King yer alıyor. Ayrıca Türkiye başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde İsrail’i boykot için her yerden çağrılar yapılıyor. Bu kapsamda vatandaşlar İsrail’e ait ürünleri ve markaları her yerde paylaşarak bunların alınamaması için çağrılarda bulunuyor. Ayrıca Amerika Birleşik Devletleri markaları ve ürünleri de boykot ediliyor. İsrail’in bütün dünyada ticari anlamda birçok faaliyeti devam ederken bu boykotlar sivil vatandaşların hem ülke yöneticilerine bir uyarısı olurken hem de bir nebze olsun vicdani rahatlama yaşamasını sağlıyor.

burger king israil'in mi

Hangi ürünlerin ve markaların İsrail’e ait olduğuyla ilgili akıllarda birçok soru işareti bulunurken vatandaşlar en çok merak ettikleri markaları tek tek araştırıyor. Bu kapsamda en çok araştırılan markaların başında Türkiye’de her adımda karşımıza çıkan neredeyse bütün şehirlerde ve her alışveriş merkezinin içinde bulunan fast-food markası olan Burger King yer alıyor.

burger king nerede üretiliyor

Burger King İsrail malı mı?

Burger King markası günümüzde Burger King Holdings Inc. şirketi bünyesinde bulunan bir restoran markasıdır. Markanın ilk mağazası 4 Aralık 1954 yılında Miami’de açılmıştır. Şirketin sahibi ise yine Miamili bir girişimciler olan McLamoreDavid’dir. Şirket ilk restoranı açtıktan 5 yıl sonra 5 restorana ulaşarak bir restoran zinciri haline geldi. 1967 yılında ise Burger King ABD’de bulunan 3. En büyük fast-food zinciri haline geldi. Yani bilinenin aksine Burger King İsrail’in değil ABD’nindir.

burger king saihibi kim

Burger King hangi ülkenin markası?

Burger King markası Burger King Holdings Inc. firmasının bünyesinde bulunan bir markadır. Herkesin İsrail’e ait olduğunu düşündüğü marka aslında Amerika Birleşik Devletleri menşeli bir markadır. Burger King, 1954 yılında James McLamore ve David Edgerton, isimli iki girişimcinin ortak girişimiyle oluşan bir şirkettir. Burger King’in Türkiye genelinde 700’den fazla restoranı vardır. 2022 itibariyle dünya genelinde ise 11 bin restoranı vardır. Ayrıca 58 ülkede hizmet vermektedir. Burger King 5,1 milyar dolar marka değeriyle dünya genelinde 10. sırada yer alıyor

Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.