Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Babalar günü ne zaman? Babalar günü hangi gün kutlanıyor?

Her yıl haziran ayında kutlanan ve tam olarak hangi gün kutlandığı belli olmayan babalar günü için şimdiden araştırmalar başladı. Anneler günü gibi babalar gününün de net bir tarihi olmamakla birlikte herkes tarafından bilinen en net şey haziran ayında kutlandığıdır. Tıpkı anneler gibi babalarda çocukları için kıymetli ve özeldir. Babalarımıza olan sevgimizi ve minnetimizi göstermek için babalar günü güzel bir fırsattır. Peki, Babalar günü ne zaman? Babalar günü hangi gün kutlanıyor? İşte bu soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2023 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2023 16:27
Kaynak: Hilal Baldemir
Babalar günü ne zaman? Babalar günü hangi gün kutlanıyor?

Babalar günü her yıl haziran ayında kutlanan özel bir gündür fakat net günü hiçbir zaman için belli değildir. Çünkü babalar günü de tıpkı anneler günü gibi belli bir tarihte değil haziran ayının içerisindeki bir Pazar gününe denk gelmektedir. Bu nedenle babalar gününün tarihi her yıl farklılık göstermektedir. Babalar gününü kutlayacak kişilerde öncesinden bu özel günün hangi tarihe denk geldiğini araştırır. Peki, Babalar günü ne zaman? Babalar günü hangi gün kutlanıyor? İşte detaylar…

Babalar günü ne zaman?

Babalar günü de tıpkı anneler günü gibi her yıl farklı bir güne denk gelmektedir net bir tarihi hiçbir zaman için yoktur. Babalar günü tarih ülkelere göre farklılık gösterse de genel olarak her yerde haziran ayında kutlanan bir gündür. Babalar Günü tarihi dünyanın her yerinde farklılık gösterse de o günün heyecanı ve taşıdığı anlam ve önemi her yerde aynıdır. Genellikle bütün ülkelerde bu özel gün, babalara hediye vermeyi, sevgiyi ve duyulan minneti ifade etmeyi ve çeşitli kutlamaları içerir.

Babalar günü için net bir tarih olmamakla birlikte genel olarak her yerde Haziran ayının üçüncü Pazar günü kutlanır. 2024 yılında ise Babalar günü 16 Haziran Pazar günü kutlanacak.

Babalar günü hangi gün kutlanıyor?     

Her yıl farklı tarihlerde kutlanan babalar günü için en net tarih tanımı haziran ayının üçüncü Pazar gününde kutlanıyor olmasıdır. Dünyanın birçok yerinde bu özel gün haziran ayını takip eden üçüncü Pazar günü kutlanır. 2023 yılında bu özel gün 18 Haziran Pazar günü kutlanırken önümüzdeki babalar günü 16 Haziran 2024 Pazar günü kutlanacak.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.