Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Babalar günü ne zaman 2024? Babalar Günü ne zaman kutlanacak, nasıl ortaya çıktı?

Her yıl haziran ayında kutlanan babalar günü tarihi net olmamakla birlikte her yıl değişkenlik göstermektedir. Babalarımızın hatırlanması ve daha önemli hissettirilmesi için özel olarak belirlenen günlerden biri olan babalar günü son yıllarda daha yaygın bir şekilde kutlanmaktadır. Haziran ayı gelince akla ilk gelen gün babalar günü olduğu için şimdiden 2024 babalar günü tarihi araştırılmaya başlandı. Peki, Babalar günü ne zaman 2024? Babalar Günü ne zaman kutlanacak, nasıl ortaya çıktı? İşte bu soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2023 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2023 15:04
Kaynak: Hilal Baldemir*
https://www.yalovahayat.com/
Babalar günü ne zaman 2024? Babalar Günü ne zaman kutlanacak, nasıl ortaya çıktı?

Haziran ayının en önemli günlerinden biri olan babalar günü her yıl farklı bir güne denk geldiği için şimdiden araştırmalar başladı. Babalarımızın varlığına her gün şükretsek de onları hatırlamak ve ne kadar sevdiğimizi göstermek için babalar günü büyük bir fırsattır. Bu özel günde babalarımıza sevgimizi göstermek minnettarlığımızı göstermek onları daha mutlu ve değerli hissettirecektir. Peki, Babalar günü ne zaman 2024? Babalar Günü ne zaman kutlanacak, nasıl ortaya çıktı? İşte bu soruların cevabı…

babalar günü ne zaman 2024

Babalar günü ne zaman 2024?  

Babalar günü de tıpkı anneler günü gibi her yıl farklı bir güne denk gelmektedir net bir tarihi yoktur. Babalar günü tarih ülkelere göre farklılık gösterse de genel olarak her yerde haziran ayında kutlanan bir gündür. Babalar Günü tarihi her ülkede farklılık gösterse de o günün heyecanı ve taşıdığı anlam her yerde aynıdır. Genellikle bütün ülkelerde bu özel gün, babalara hediye vermeyi, sevgiyi, değeri ifade etmeyi ve çeşitli etkinlikleri içerir.

babalar günü ortaya çıkışı

Babalar günü genel olarak her yerde Haziran ayının üçüncü Pazar günü kutlanır. 2024 yılında Babalar günü 16 Haziran Pazar günü kutlanacak.

babalar günü hediye

Babalar Günü ne zaman kutlanacak, nasıl ortaya çıktı?

Babalar günü her yıl haziran ayının üçüncü Pazar günü kutlanır 2024 yılında ise bu tarih 16 Haziran Pazar gününe denk gelmektedir.

Birçok kişi tarafından merak edilen babalar gününün ortaya çıkış hikayesi için bilinen bir hikaye vardır. Bu hikayeye göre bir Amerikan İç Savaşı gazisinin kızı olan Sonora Smart Dodd, anneler için özel bir gün olan Anneler Günü gibi babalar için de özel ve önemli olacak bir gün olması gerektiğini düşünmekteydi. Çünkü Dodd'un babası hem bir savaş gazisi hem de annelerinin yokluğunda altı çocuğunu tek başına büyütmüş bir babaydı.

babalar günü hangi gün

Sonora Smart Dodd, bu özel gün için babasının doğum günü olan 5 Haziran'ı seçmiş ve o günün Babalar Günü ilan edilmesi için çalışmalara başlamıştır.  Dodd’un başlattığı bu çalışmalar o tarihe yetişemeyerek babalar günü kutlamaları haziran ayının üçüncü pazar gününe ertelenmiştir.

Dodd’un başlattığı u hareketle birlikte Babalar Günü tarihte ilk kez 19 Haziran 1910'da Washington'un Spokane kentinde kutlanmıştır. 1924 yılına gelindiğinde Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge babalar günü kutlamalarını desteklemiş; ama resmi olarak o günü Babalar Günü ilan etmemiştir.

babalar günü haziran kaçı

1966 yılına gelindiğinde ise o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl Haziran ayının üçüncü Pazar gününün Babalar Günü olarak kutlanacağını açıklayan bir bildiri yayımlamıştır.

1972 yılında ise başkan Richard Nixon'ın imzasıyla Babalar Günü yasal olarak ABD'de resmi tatil ilan edilmiştir. O tarihten bu yana başta ABD olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde Haziran ayının üçüncü Pazar’ı Babalar Günü olarak kutlanmaya başlamıştır.

Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.