Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ağlatan filmler? Ağlatan Duygusal filmler?

Duygusal film izlemeyi sevenler sık sık arama motorlarında ağlatan filmler şeklinde arama yaparlar. Bazen insanların ağlamaya ihtiyaç duyduğu anlar olabilir, bu anlarda en çok tercih edilen yol ise duygusal filmler izlemektir. Duygusal filmler izleyerek ağlamak bazıları için etkili bir terapi yöntemi olabilir. Bu nedenle ağlatan duygusal filmler sık sık araştırılır. Peki, Ağlatan filmler nelerdir? Ağlatan Duygusal filmler? İşte cevapları…

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2023 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2023 14:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Ağlatan filmler? Ağlatan Duygusal filmler?

Duygusal filmler izlemek bazıları için zevkliyken bazıları için sıkıcı olabiliyor. Bazı insanlar da duysal oldukları anlarda ağlamak ve rahatlamak için bu filmleri izlemeyi tercih edebiliyor. Hatta öyle ki bazı insanların zaman zaman acıklı bir film açıp, hıçkıra hıçkıra ağlayarak rahatlamak istediği anlar olabilir. İşte tam da bu anlar için imdadınıza yetişecek filmleri sizler için derledik. Peki, Ağlatan filmler nelerdir? Ağlatan Duygusal filmler? İşte cevapları…

The Green Mile (Yeşil Yol) 1999

Stephen King’in romanından uyarlanmış olan "The Green Mile",  ölüm cezasına çarptırılan bir mahkum olan John Coffey'nin hapishaneye gelişiyle başlar. Baş gardiyan Paul Edgecomb, böylesine insancıl ve merhametli bir adamın böyle bir suçtan nasıl ceza alabileceğini merak etmeye başlarken, Edgecomb, Coffey'nin gelişiyle cezaevindeki bir dizi doğaüstü olay arasında bir bağlantı olduğunu tespit eder. Coffey rolüyle usta oyuncu Michael Clarke Duncan ve Edgecomb rolüyle ise başarılı aktör Tom Hanks'in de performansları ile sizi ağlamaktan helak edecek bir yapımdır.

İnterstellar (Yıldızlararası) 2014

Christopher Nolan tarafından yönetilen epik türündeki bilimkurgu filmi olan İnterstellar uzay destanı olarak anılan bugün hala sinemaseverlerin bir başyapıt olarak gördüğü döneminden bugüne hala konuşulan bir filmdir. Kimi izleyici ve eleştirmenler tarafından kusurlarla dolu bir film olarak görünen bir kozmik drama. Film aksiyon, bilimkurgu, gerilim ve dram türlerini aynı anda barındıran ve Hans Zimmer tarafından bestelenen müzikleriyle etkileyiciliği doruklara çıkaran bir yapımdır. Bu film ile ilgili kesin olan şey, izleyiciyi düşünmeye ve çeşitli varoluşsal sorulara iten bir üründür.

Parasite (Parazit) 2019

2020 yılında En İyi Oscar ödülüne layık görülen ve büyük yankı uyandıran filmlerden biridir. Yeni olmasına rağmen adından çokça söz ettiren film derin sosyolojik analizleri ve sınıfsal farklılıkları konu edinen eserlerdendir. İroni ve trajedinin bir arada kullanıldığı Parazit filmi son yılların en iyi drama filmlerinden biridir.

Pieces of a Woman (Bir Kadının Parçaları) 2021

Evli genç bir kadının, doğum esnasında bebeğinin beklenmedik ölümüyle bu yıkıcı duyguyla mücadele etmesini konu alan "Pieces of a Woman", aşırı hassas kalplere göre fazla acıklı bir filmfir. Vanessa Kirby'nin ölçülü ama yürek burkan performansı, filme bir seviye daha hüzün ekliyor. "Pieces of a Woman", düşük ve bebek kaybı konularında derinlikli bir diyalog sunuyor.

The Notebook (Not Defter) 2004

Dram türünün baş yapıtları arasında gösterilen en etkileyici filmlerden biridir. Duygusal ve ağlatan filmler denince akla ilk gelenlerden biri olan The Notebook, Ryan Gosling ve Rachel McAdams başrollerini paylaştığı romantik drama türünde bir filmdir. Romantik bir çiftin aşk hikayesiyle ilerleyen gençlik sarhoşluğundan yaşlılığa geçişini konu alıyor.

Hachiko: A Dog's Story (Haçiko: Bir Köpeğin Hikayesi) 2009

Gerçek hikayeden uyarlanmış olan bu filmde profesör Parker Wilson’ın, tren istasyonunda karşılaştığı Japon kökenli meşhur Akita inu cinsi köpeği evine almasıyla aralarında oluşan derin bağın ilerleyişi konu edilir. Profesörün eşi başlarda köpeği istemez ancak gün geçtikçe Hachi kendisini tüm aile bireylerine sevdirmeyi başarır. Aile bireyleri tarafından çok sevilen Hachi evin bir parçası ve ailenin bir üyesi haline gelir. Hachi her gün işe giderken tren istasyonuna kadar profesör ile birlikte gider ve Profesör Wilson işten dönene kadar istasyonda onu bekler. Bir gün profesör ansızın ölür ancak Hachi yine de yol arkadaşını o istasyonda beklemeye devam eder. Japonya'da sadakatin sembolü haline gelen köpeğin heykeli de istasyonun içerisine köpeğin beklediği yere yapılmıştır.

Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.