Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

10 Kasım’la ilgili kompozisyon örnekleri nelerdir? Atatürk ile ilgili kompozisyon örnekleri nelerdir?

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü olarak anılan 10 Kasım’a sayılı günler kalmışken arama motorlarında 10 Kasım ile ilgili kompozisyon örnekleri aranıyor. 10 Kasım 1938'de hayatını kaybeden Mustafa Kemal Atatürk'ü anmak için okullarda çeşitli etkinlikler düzenlenirken aynı zamanda öğrencilerden Atatürk’e ithafen kompozisyon hazırlamaları da istenmektedir. Peki, 10 Kasım’la ilgili kompozisyon örnekleri nelerdir? Atatürk ile ilgili kompozisyon örnekleri nelerdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2023 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2023 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
10 Kasım’la ilgili kompozisyon örnekleri nelerdir? Atatürk ile ilgili kompozisyon örnekleri nelerdir?

Türk milleti için en önemli ve en hüzünlü günlerden biri olan 10 Kasım her yıl Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü olarak anılmaktadır. Bu önemli günde özellikle ilkokul ve ortaokullarda anma etkinlikleri düzenlenerek öğrencilerden Atatürk ve 10 Kasım ile ilgili kompozisyon hazırlamaları istenmektedir. Peki, 10 Kasım’la ilgili kompozisyon örnekleri nelerdir? Atatürk ile ilgili kompozisyon örnekleri nelerdir? İşte bu soruların cevabı…

10 kasım için kompozisyon örnekleri

1881 yılında Selanik’te dünyaya gelen Mustafa Kemal Atatürk çocuk yaşlardan itibaren gerek akademik eğitim gerekse askeri eğitim kapsamında oldukça büyük başarılara imza atmıştır. Atatürk genç yaşlardan itibaren katıldığı sayısız savaşlarla Türk devletini düşmanlara karşı korumuş ve kollamıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olan ve birçok yeniliğe imza atan Atatürk 10 Kasım 1938 yılında saat 9’u 5 geçe hayata gözlerini yummuştur. Türk milleti için yas günü olan o tarihten bu yana Atatürk’ü anma törenleri her 10 Kasım’da düzenlenir ve günün önemine uygun özel şiirler ve kompozisyonlar öğrenciler tarafından okunur. 

Bu kapsamda okullarda öğrencilerden Atatürk ve 10 Kasım ile ilgili kompozisyon ve şiirler hazırlamaları istenir ve bu önemli günde hazırlanan kompozisyonlar okunur.

atatürk ile ilgili kompozisyonlar

10 Kasım Ve Atatürk Kompozisyon Örneği 1

Her vatanın bir kurtarıcısı vardır ve milletler bu kahramanlarını ömür boyu yaşatırlar. Bu kahramanların öldüğü gün milli günlerden kabul edilir ve onların yaşamları her zaman saygıyla anılır. Vatanımız bugün olduğu haline gelmesi için Mustafa Kemal Atatürk gibi bir önder ve kahramana ihtiyaç duymuştur. Ülkemizi düşmanların işgallerinden kurtardığı gibi arkasında refah ve özgür bir ülke bırakarak hayata gözlerini yummuştur. Her yıl 10 Kasım 1938 tarihi saygıyla ve minnetle anılıyor. Okullarda, resmi kurumlarda çeşitli alanlarda kutlamalar törenler yapılarak Atatürk ve onun mirasları hatırlanır. Atamız ülkemizi en zor durumdayken kurtararak bugünkü haline gelmesine katkı sağlamıştır.

Türk gencinin ilk hedefi Atatürk gibi büyük bir liderin yolundan ilerleyerek vatanına faydalı olmasıdır. Atamız sadece ölüm tarihinde değil her zaman her koşulda büyük bir sevgiyle hatırlanmalıdır. Mustafa Kemal’in Türk milleti için yaptıklarının bedeli ödenemese dahi elimizden gelenleri en iyi şekilde yapmalıyız. Türk milletinin en değerlisi olan Ulu Önder Mustafa Kemal yaşamı boyunca milletine bir şeyler katmak için mücadele etmiştir. 10 Kasım 1938 yılında gözlerini yumarak hayata ve bizlere veda etmiştir. Ülkemiz ve dünya ülkeleri hüsran içerisinde kalmıştır.

Yeni devrimlerin yapılması çağdaş uygarlıklar seviyesine yükseltir.

Türk vatandaşların en önemli görevi ise Atatürk’ü sevgi saygı ile anıp her an hatırlamaktır. Atatürk’ün gösterdiği yol üzerinden daima gidilmesi gerekmektedir.

öğrencilere 10 kasım kompozisyon örnekleri

10 Kasım Ve Atatürk Kompozisyon Örneği 2

Her ulusun tarihinde kurtarıcısı olan kahramanlar vardır. Türk ulusunun kahramanı ise Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ tür. Bugün de onun öldüğü o acı gündür yani 10 Kasım saat dokuzu beş geçe aramızdan ayrılmıştır. Ulu Önder Atatürk hayatını ulusunun kurtuluşuna ve refahına adayan dünyada eşine az rastlanan liderlerden biridir. Yaşamı süresince yapmış olduğu devrimlerle ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine taşımıştır. Atatürk’ün vatanımız ve Türk ulusu için yaptıklarını anlamak ve anlatmak için onu iyi tanımamız ve anlamamız gerekir. Atatürk yaşadığı yıllar boyunca çok çalıştı ve çok yoruldu. Ama biz onun izini onun gibi sürdürmek zorundayız. Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatmalıyız ve ayakta tutmalıyız.

Atatürk, padişahın ilgisizliği yüzünden enkaz haline gelen ve işgalci devletler tarafından paylaşılan yurdumuzun, yok edilmek istenen ulusumuzun kurtarıcısıdır ve onu yeniden inşa eden kişidir. Ulu Önder Atatürk’ ün fikirlerinden faydalanarak geleceğimizin temelini sağlamlaştırmalı, emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatmalıyız. Atatürk Cumhuriyet kurulduktan sonra da yeniliğe ve gelişmeye devam etti her alanda iyinin, güzelin, doğrunun öncülüğünü yaptı. Örnek çiftçilik için traktör kullanmaktan, yazı tahtasının başına geçip başöğretmenlik yapmaya dek, milleti ve vatanı için durmadan çalıştı. Böylesine yoğun bir çalışma bedenini oldukça yıprattı.

Atatürk güçlü bir mantığı ve güçlü bir kişiliği olan sağlam ve otorite sahibi bir devlet adamıydı. Sert ve otoriter görüşünün yanında, sevgi dolu, ince yaradılışlı bir insandı. Yurduna ve ulusuna zarar verebilecek ve geriye götürecek hatalara asla göz yummazdı. Yurt ve ulus onun için hayattaki en büyük değerdi. Yaşamı boyunca çeşitli güçlüklerle ve engellerle karşılaşmış, ama hiç yılmamış, ümitsizliğe düşmemiştir. Başaracağım dediği her işi başarmış ve üstesinden gelmiştir. Açtığın yolda, kurduğun amaçla hiç durmadan yürüyeceğiz. İlkeleri koruyacağız, devrimlerini her daim yaşatacağız.

atatürk kompozisyon örnekleri nelerdir

10 Kasım Ve Atatürk Kompozisyon Örneği 3

Her millet için bir kahraman ve bir kurtarıcı her dönem içerisinde olmuştur fakat Türk milletinin miladı Mustafa Kemal Atatürk ile gerçekleşmiştir. Bu kahramanların ölüm yıldönümü milli günlerden kabul edilerek onların yaşamları her zaman saygıyla ve özlemle anılır. Türkiye’nin bugünkü haline gelebilmesi için Mustafa Kemal Atatürk gibi bir kahramana ihtiyaç olmuştur. Ülkemizi düşmanlardan kurtardığı gibi geride refah seviyesi yüksek bir ülke bırakarak hayata gözlerini yummuştur. Her yıl 10 Kasım tarihi saat 9’u 5 geçe Ulu Önder saygıyla anılıyor. Atamız okullarda, resmi kurumlarda çeşitli etkinlikler törenler yapılarak hatırlanır. Ulu Önder Atatürk ülkemizi en zor durumdayken düşmanlardan kurtararak bugünkü haline gelmesini sağlamıştır.

Her 10 Kasım’da Atatürk’ün vefatını hüzün ve özlemle anarız. Ayrıca bu önemli günde ülkemizin inşa edilmesinde öncülük eden Mustafa Kemal Atatürk’ün benimsediği fikir ve düşünceleri de anarak onun kalplerden ve zihinlerden çıkmaması için gerekli olan her türlü organizasyonlar yapılır. Böylece ulu önder Atatürk’ü her dönem anarak genç nesillere de bu sevgiyi aşılayıp milletimiz için yaptığı fedakarlıkların her daim akıllarda kalmasını sağlamış olacağız. Atamızın bizler için yaptığı fedakarlığı sonsuza kadar onu anarak bir nebze olsun ödeyeceğiz.

10 kasım atatürk'ün ölüm yıldönümü kompozisyon

10 Kasım Ve Atatürk Kompozisyon Örneği 4

Savaşın içerisinde işgal altında özgürlüğünden yoksun kalmış bir ülke ve bu ülkeyi kurtarmak isteyen yeniden inşa etmek isteyen bir lider düşünün onun adı Mustafa Kemal Atatürk. Savaştan savaşa koşan, yaşamı boyunca çoğu zaman cephede olan ve ülkesinin insanlarının rahat bir yaşam sürdürebilmesi için canını bile feda eden tek liderdir Atatürk. 1923’te tam o gün ülkemiz Atatürk’ün liderleri olmasıyla özgürlük, adalet ve hürriyet ile tanıştı.

Atatürk’ün bu toprakların lideri olarak ülkemizi değiştirdi ve dönüştürdü. Türk milletine başka bir yaşam ve başka bir hayat sundu ve bunları bize sunarken yalnız değildi. Yanında canını bizler için feda eden silah arkadaşları da vardı. Biz millet olarak şimdi böyle rahat ve özgür bir yaşam sürmemizi onlara borçluyuz. 1923 ve sonrasında Atatürk’ün yenilikleriyle ülkemiz değişti. Atatürk ve canını bu topraklar için feda eden insanlara sonsuz teşekkürler.

Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.