Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uzun bir aradan sonra yeniden yükseliş! Gram altında ibre yukarı yönde

Piyasalarda belirsizlik devam ederken ons altın uzun bir aranın ardından yukarı yönlü hareket etmeye başladı buna bağlı olarak altının gram fiyatı da güne yükselişle başladı. Gram altın saat 11.30 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,5 üzerinde 2 bin 448 lira seviyesinde bulunuyor. İşte güncel altın fiyatları…

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2024 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2024 11:55
Kaynak: Hilal Baldemir
Uzun bir aradan sonra yeniden yükseliş! Gram altında ibre yukarı yönde

Küresel piyasalarda gözler ABD Merkez Bankası’nın faiz indirimine gideceği tarihe çevrilmiş durumda. Tahminler büyük oranda FED’in faiz indirimine bu yıl içinde başlayacağı yönünde.

Öte yandan yarın ABD'de açıklanacak istihdam raporu verilerinin, FED’in yol haritasına yönelik ipuçları vermesi bekleniyor. Analistler daha net tahmin yapabilmek için bu raporu bekliyor.

Dolar kurundaki düşüşün aksine altının ons fiyatındaki yükselişe paralel güne değer kazancıyla başlayan altının gram fiyatı, dünü yüzde 0,2 artışla 2 bin 443 liradan tamamladı. Bugüne artışla başlayan altının gramı saat 10.30’da 2 bin 454 lira seviyesinde işlem görüyordu.

Altının gram fiyatı yeni güne değer kazancıyla başlamasının ardından saat 10.30 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,5 üzerinde 2 bin 454 lira seviyesinden alıcı buldu. Aynı dakikalarda çeyrek altın 4 bin 40 liradan, Cumhuriyet altını ise 16 bin 100 liradan alıcı buldu.

Altının gram fiyatını doğrudan etkileyen ons altın fiyatı da dün yüzde 1,2 artışla günü 2 bin 355 dolardan tamamlarken, yeni güne başlarken önceki kapanışının yüzde 0,5 üzerinde 2 bin 367 dolar seviyesinde seyretti.

Fakat saat 11.30 itibarıyla altının gram fiyatı 2 bin 448 seviyesinden alıcı bulurken, çeyrek altın ise 4 bin 26 liradan satılıyor. Cumhuriyet altını 16 bin 42 TL’den satılırken yarım altın ise 8 bin 46 TL’den alıcı buluyor.

Aynı dakikalarda altının ons fiyatı ise 2 bin 361 dolar seviyesinde bulunuyor.

FED EYLÜL’Ü İŞARET EDİYOR

ABD'de iş gücü piyasası verilerinin soğumaya işaret etmesiyle ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz indirimine bu yıl başlayacağına neredeyse kesin gözüyle bakılmaya başlandığını aktaran analistler, yarın ABD'de açıklanacak istihdam raporu verilerinin de bankanın faiz indirimine yönelik yol haritasının gidişatına dair ipuçları verebileceğini dile getirdi.

Para piyasalarında, FED’in eylülde ilk faiz indirimine gitme ihtimali yüzde 79 ve kasımda yüzde 82 ile fiyatlanırken, olası faiz indiriminin ardından bankanın ikinci faiz indirimi ihtimali de aralıkta yüzde 86 oldu.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.