Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ocak FED Faiz kararı açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak?

Yatırımcıların gözü ABD Merkez Bankası’nın (FED) Ocak ayı faiz kararına çevrilmiş durumda. Küresel piyasalara yön verecek ve dolar, altın, kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği FED Ocak ayı faiz kararının ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. FED faiz kararıyla birlikte, 2024 yılının ilk faiz oranı belli olacak. ABD Merkez Bankası (FED) son olarak politika faiz kararını analistlerin beklentileri doğrultusunda değiştirmeyerek son 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tutma kararı vermişti. Şimdi ise 2024 yılının ilk faiz kararı için gözler FED’e çevrildi. Peki, Ocak FED Faiz kararı açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak? İşte bu soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2024 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2024 13:48
Kaynak: Hilal Baldemir
Ocak FED Faiz kararı açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak?

2024 yılının ilk FED faiz kararının ne zaman açıklanacağı merak konusu olurken yatırımcılar ABD Merkez Bankası’nın Ocak ayı faiz kararını ne zaman açıklayacağını araştırıyor. FED tarafından açıklanacak olan yılın ilk politika faizi yatırımcıların yatırımlarına yön vermeleri konusunda önemli bir tol oynuyor bu nedenle yatırımcılar FED tarafından açıklanacak politika faizini sabırsızlıkla bekliyor. Peki, Ocak FED Faiz kararı açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak? İşte merak edilen soruların cevabı…

fed ocak faiz kararı açıklandı mı

Ocak FED Faiz kararı açıklandı mı?

Son olarak 14 Aralık tarihinde politika faizini açıklayan FED 2024 Ocak ayı politika faizini açıklamaya hazırlanıyor. Analistler FED’in politika faizini sabit tutacağı yönünde beklenti içerisindeydi. FED beklentiler dahilinde politika faizini Aralık ayında değiştirmedi.

FED 2023 Aralık ayında politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek son 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu.

FED tarafından yapılan açıklamada, faiz oranının sabit tutulması kararının oy birliğiyle alındığı belirtilmişti. FED tarafından yapılan açıklamada, son göstergelerin ekonomik aktivitedeki büyümenin güçlü temposunun üçüncü çeyrekte yavaşladığını gösterdiğini bildirilmişti.

Öte yandan dünya genelinde yaklaşık 2 yıldır devam eden şahin politikaların yavaş yavaş da olsa yerini güvercin adımlara bırakacağına yönelik piyasalardaki beklentiler fiyatlanmayı sürdürürken, merkez bankalarının faiz indirimlerine ne zaman başlayacağına ilişkin belirsizlikler ise hala devam ediyor. Fakat son olarak Aralık ayında ABD Merkez Bankası’nın Mart ayında faiz indirimine gideceği yönünde açıklamalar yapılmıştı.

Merakla beklenen 2024 Ocak ayı politika faiz için ABD Merkez bankası (FED) ocak ayı faiz kararı toplantı takvimi belli oldu.

Buna göre; FED faiz kararı toplantısı 31 Ocak 2024 tarihinde yapılacak ve akşam saat 22.00'da kritik faiz kararı açıklanacak.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.