Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ocak ayının kazandıranı altın oldu!

Altının gram fiyatı dün dolar kurundaki artışa paralel olarak yüzde 0,08 değer kazanarak yeniden 2 bin lirayı geçti. Dün kapanışını 2001 TL ile yapan gram altın yeni günde yatay bir seyirle başlayarak önceki kapanışın hemen altında 2 bin TL ile güne başladı. Öte yandan TÜİK verilerine göre Ocak ayında en yüksek reel getiri, yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 0,35 oranında külçe altında gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2024 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2024 11:18
Kaynak: Hilal Baldemir
Ocak ayının kazandıranı altın oldu!

Küresel çapta güvenli liman olarak görülen altın ile ilgili piyasalardaki hareketlilik takip ediliyor. Dün dolar kurunda yaşanan yükselişe paralel olarak gram altında da yükseliş yaşandı. Dünü 2001 lira seviyesinden kapatan gram altın yeni güne yatay bir seyirle başlayarak saat 10.00 itibarıyla 2 bin TL’den işlem görüyor.

Öte yandan Ocak ayında yatırımını altından yana yapanlar ise kazançlı çıktı. Ocak ayında en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı külçe altın oldu. Yurt içi üretici fiyat endeksi ile indirgendiğinde yüzde 0,35 oranında külçe altın en yüksek reel getiriyi sağladı.

Gram altın, dün altının ons fiyatındaki düşüş yaşanmasına rağmen dolar kurundaki artışa paralel olarak değer kazancıyla günü yüzde 0,08 yükselişle 2 bin 1 lira seviyesinden tamamladı. Altının gramı yeni güne ise yatay bir seyirle başlamasının ardından saat 10.00 itibarıyla önceki kapanışının hemen altında 2 bin TL seviyesinden işlem görüyor. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 3 bin 350 liradan alıcı bulurken, cumhuriyet altını ise 13 bin 650 liradan satılıyor.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.