Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Faiz artacak mı, düşecek mi?

2024 yılının ilk Merkez Bankası toplantısı bugün saat 14.00’da yapılacak. Merkez Bankası’nın belirleyeceği faiz kararı herkes tarafından merak ediliyor. Merkez Bankası son olarak politika faizini 250 baz puan artırılarak yüzde 42,50'ye çıkarmıştı. Bugün yapılacak PPK toplantısında ise Politika faizinin 250 baz puan artırılarak yüzde 45'e çıkarılması bekleniyor. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Faiz artacak mı, düşecek mi? İşte merak edilen soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2024 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2024 11:01
Kaynak: Hilal Baldemir
Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Faiz artacak mı, düşecek mi?

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısı bugün saat 14.00’te gerçekleşecek. Merkez Bankası’nın politika faizinde ne kadar artış yapacağı merak konusu olurken Merkez Bankası’nın yıl sonu için öngördüğü enflasyon oranı da merak konusu oldu. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Faiz artacak mı, düşecek mi? İşte bu soruları cevabı…

Merkez Bankası faiz kararı ne olacak?

Merkez Bankası bugün yılın ilk toplantısını gerçekleştirecek ve politika faizinde değişiklik yapacak. Para Politika Kurulu, TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan Başkanlığında bugün 14.00’te toplanacak. Ekonomistlerin politika faizindeki değişikliğe ilişkin beklentilerinin medyanı 250 baz puan artırım yönünde öngörülüyor.

Anket sonuçlarına bakıldığında ise ankete katılan ekonomistlerin tamamının tahmini, politika faizinin 250 baz puan artırılarak yüzde 45'e çıkarılacağını yönünde.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın faiz artırım trendinin sonuna yaklaştığı beklentisinin öne çıktığını ifade eden finans analistleri, yıl sonuna doğru enflasyondaki seyre paralel olarak faiz indirim döngüsünün başlayabileceği tahmininde bulunuyor.

Faiz artacak mı, düşecek mi?    

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın yıl sonu faiz beklentisi ise yüzde 38,75 olarak tahmin ediliyor. Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 38,75 seviyesinde oldu.

2023 yılının son ayında gerçekleştirilen PPK toplantısında politika faizi 250 baz puan artışla yüzde 42,50'ye çıkarılmıştı.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.