Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mehmet Şimşek’ten enflasyon yorumu: Şubattan itibaren kayda değer şekilde düşecek

TÜİK bu sabah saatlerinde yıllık ve Ocak ayı enflasyon verilerini açıkladı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yıllık bazda yüzde 64,86 olan ocak ayı enflasyon oranlarıyla ilgili değerlendirme yaptı. Mehmet Şimşek, Bakan Şimşek, "Ocak ayında büyük oranda enflasyona yansıyan bu etkilerin enflasyonun ana eğilimini etkilemesini beklemiyoruz. Şubat'tan itibaren aylık enflasyonun kayda değer şekilde düşerek tahmin patikamızla uyumlu seyredeceğini öngörüyoruz. Yıllık enflasyonda ise yılın ikinci yarısında belirgin bir gerileme göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2024 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2024 11:50
Kaynak: Hilal Baldemir
Mehmet Şimşek’ten enflasyon yorumu: Şubattan itibaren kayda değer şekilde düşecek

Yeni yılın ilk ayı geride kalırken Ocak ayı ve son 12 aylık enflasyon verileri açıklandı. Buna göre TÜFE'deki değişim 2024 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 6,70 olurken yıllık TÜFE ise 64,86 oldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açıklanan enflasyon verilerinin ardından ilk açıklamayı yaptı. Bakan Mehmet Şimşek, sosyal medya platformu X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Enflasyonun ana eğilimini etkilemesini beklemiyoruz"

"Ocak ayında aylık enflasyon geçici etkiler kaynaklı yükselerek yüzde 6,7 gerçekleşirken, yıllık enflasyon yüzde 64,9 oldu. Ocak ayında büyük oranda enflasyona yansıyan bu etkilerin enflasyonun ana eğilimini etkilemesini beklemiyoruz.

"Yılın ikinci yarısında belirgin bir gerileme göreceğiz"

Şubat'tan itibaren aylık enflasyonun kayda değer şekilde düşerek tahmin patikamızla uyumlu seyredeceğini öngörüyoruz. Yıllık enflasyonda ise yılın ikinci yarısında belirgin bir gerileme göreceğiz. Fiyat istikrarını sağlamak temel önceliğimizdir."

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.