Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dolar yeni rekoruyla tarihi zirveye oturdu! Dolar kaç TL oldu? 21 Ağustos 2024 dolar ne kadar oldu?

Bir süredir sınırlı yükselişini sürdüren Dolar/TL bu sabah itibariyle yeni bir rekor kırarak tarihi bir zirve daha gördü. Henüz yıl sonu gelmeden 34 TL sınırına yaklaşan dolar piyasalarda endişe ile takip ediliyor. ABD Merkez Bankası’nın önümüzdeki ay faiz indirimine gideceği beklentisi döviz ve altında yükselişe neden oluyor. Peki, Dolar kaç TL oldu? 21 Ağustos 2024 dolar ne kadar oldu? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2024 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2024 10:56
Kaynak: Hilal Baldemir
Dolar yeni rekoruyla tarihi zirveye oturdu! Dolar kaç TL oldu? 21 Ağustos 2024 dolar ne kadar oldu?

İç piyasalarda güvensizlik ortamı devam ederken küresel piyasalarda ise FED’in Eylül ayında faiz indirimine gideceği yönündeki beklenti yatırımcıları belirsizliğe sürüklüyor. TCMB’nin dün ağustos ayı politika faizini anketlerle doğru orantılı olarak yüzde 50'de sabit tutmasıyla, enflasyonda belirgin bozulma görülmesi halinde politika duruşunu sıkılaştıracağı ifadesini karar metninde korudu. Peki, Dolar kaç TL oldu? 21 Ağustos 2024 dolar ne kadar oldu? İşte 21 Ağustos 2024 dolar kuru…

Dolar/TL bu sabah itibariyle 33,91'i aşarken, piyasalarda risk iştahını ve Fed'den beklenen faiz indirimlerini şekillendirecek veri ve açıklamalar yakından takip edilecek.

TL dün dolar karşısında yüzde 0,4'e yakın değer kaybı yaşarken, dolar/TL 33,89'lu seviyelere kadar yükseldi. Kur bu sabah güne yatay seyirle 33,9025'ten başladı. TL, dolar karşısında hafta başından bu yana yüzde 0,6, ay başından bu yana ise tam olarak yüzde 2,2 değer yitirdi. Saat 11.00 itibariyle ise dolar/TL 33,91 ile yükselişini sürdürüyor. Euro/TL ise 37,73 ile yeni rekoru deniyor.

Bugün yurt içinde izlenecek ekonomik veri bulunmuyor. Yarın ise Ağustos ayı tüketici güven endeksi ve TCMB haftalık verileri yayımlanacak.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.