Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dolar tarihi bir zirve daha gördü!

Dolar karşısında Ocak ayının başından bu yana değer kaybeden Türk Lirası bugün yaşanan yeni zirveyle Ocak ayını Dolar karşısında 2,7 kayıpla kapatmaya hazırlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2024 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2024 11:46
Kaynak: Hilal Baldemir
Dolar tarihi bir zirve daha gördü!

Dolar/TL'nin Eylül ayından bu yana devam eden sınırlı yükselişi bugün de devam etti. Dolar yeni güne 30,36'lı seviyelerden başlarken TL Ocak ayını Ekim ayından bu yana en belirgin düşüşle kapatmaya hazırlanıyor.

Bugün saat 10.00'da TÜİK tarafından aralık ayı dış ticaret verileri ve geçen yılın son çeyreğine ait turizm gelirleri açıklandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı 11.00'de aralık ayı yabancı ziyaretçi sayılarını yayımlarken, Hazine ve Maliye Bakanlığı ise saat 17.30'da şubat-nisan dönemi borçlanma programını yayımlayacak.

Öte yandan küresel piyasalarda da bugün önemli bir beklenti var. ABD Merkez Bankası bugün saat 21.00’de Ocak ayı politika faizini açıklayacak. Dolar, altın ve kripto para yatırımcılarının gözleri FED’den gelecek faiz kararında.

FED’in faiz kararı ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları öngörülen faiz indirimlerinin zamanlaması hakkında yatırımcılara fikir verecek.

Öte yandan Dolar/TL saat 08.30'da 30,363 seviyesinde işlem görürken TL bu seviyelerden bugünü kapatırsa ocak ayında dolar karşısında yüzde 2,7 değer yitirmiş olacak. TL, aralık ayını yüzde 2,2 değer kaybederek 29,5300 seviyesinden kapamıştı.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.