Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dolar rekor üstüne rekor kırıyor! Dolar kaç TL oldu?

Eylül ayından bu yana sürekli yükseliş trendi gösteren dolar Orta Doğu’da yaşanan savaşın etkisiyle kur güne yeni zirve olan 28.05 seviyesinden başladı. Son veriler ışığında Türk lirası, dolar karşısında bu yılın başından beri yüzde 33,3 değer kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2023 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2023 11:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Dolar rekor üstüne rekor kırıyor! Dolar kaç TL oldu?

İsrail ve Filistin arasında yaşanan savaşın gerilimi her geçen gün daha fazla tırmanıyor ve bu durum küresel piyasalarda riskli varlıklardan kaçışı getiriyor. Gerilimin farklı bölgelere sıçrama endişesi Türkiye’deki piyasalarda da baskı yaratıyor.

Dolar/TL kuru Eylül ayından bu yana devam eden günlük sınırlı yükselişini mevcut durumda sürdürmeye devam ediyor. Dolar/TL kuru yeni güne yeni bir zirve olan 28.05 seviyesinden başladı. Bu verilere göre TL, dolar karşısında bu yılın başından beri yüzde 33,3 değer kaybı yaşadı.

dolar ne kadar oldu

Yabancıların ilgisi arttı fakat girişler sınırlı

Bakan Mehmet Şimşek; Almanya, ABD, İngiltere, Fas, Fransa ile kurduğu temasların ardından bu hafta ise Abu Dabi, Doha ve Riyad temaslarını gerçekleştirecek. Bakan Şimşek, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile planlanan 50 milyar dolarlık yatırım planının ilk somut adımları da bu ziyarette atılacak. Bakan Şimşek, BAE ziyaretlerinin ardından yıl bitmeden Uzak Doğu’ya da yatırım için ziyaretler gerçekleştirecek.

Bakan Şimşek 21 Ekim’de yaptığı bir açıklamada, “Son dönemde para ve maliye politikasındaki uygulamaların önümüzdeki dönemde kapsamlı yapısal reformlarla desteklenecek” şeklinde açıklama yaptı.

İç piyasalar da ise Merkez Bankası’nın (TCMB) Perşembe günü sonuçlarını açıklayacağı faiz kararı bekleniyor. TCMB’nin kendi anketinde mevcut yüzde 30 olan politika faizinin yüzde 33,68 seviyesinde olması bekleniyor.

Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.