Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dolar kurunda büyük yükseliş! 4 Ekim dolar kaç TL oldu? Enflasyon sonrası dolar kaç TL oldu?

Dün açıklanan Eylül ayı enflasyon sonucundan sonra dolar/TL güne yükselişle başladı. Dolar tarihi yükselişini sürdürürken piyasalarda yeni bir gündem var. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bugün Londra’da yatırımcı toplantılarına katılacak. Peki, 4 Ekim dolar kaç TL oldu? Enflasyon sonrası dolar kaç TL oldu? İşte dolar/TL kurunda son durum…

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2023 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2023 15:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Dolar kurunda büyük yükseliş! 4 Ekim dolar kaç TL oldu? Enflasyon sonrası dolar kaç TL oldu?

Yeni günün başlamasıyla dolar/TL kuru yine tarihi zirvesine çıktı. Bir süredir sabit bir seyirde devam eden dolar dün açıklanan eylül ayı enflasyon sonucuyla birlikte bu sabaha tarihi bir zirveyle başladı. Dolarda büyük yükseliş devam ederken piyasaların gözü ise şu an veri gündemi ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Londra’da yatırımcı toplantılarında vereceği mesajlarda. Peki, 4 Ekim dolar kaç TL oldu? İşte cevabı…

dolar kaç TL oldu

Dolar kuru ne kadar?

dolar/TL kuru sınırlı yükselişlerle bu sabah güne 27.55 seviyesiyle başladı. Bu yükselişte enflasyon sonucunun bir katkısı olup olmadığı merak ediliyor. Merkez Bankası dün TBMM’de bir sunum gerçekleştirdi ve bu sunumda yaptığı açıklamada, enflasyon yeniden tek haneye gerileyene kadar ‘kararlılıkla’ tüm araçlarını kullanacağını dile getirdi.

Milletvekillerinin sorularına yanıt veren TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, “kurların düzeyini ya da yönünü belirleme amaçlı döviz alım ya da satım işlemleri kesinlikle yapmamakta” olduğu mesajını verdi.

Seçimlerin ardından TCMB 21,5 puan faiz artışına gitmişti.

mehmet şimşek londra'da yatırımcı toplantılarında

Mehmet Şimşek Londra’da yatırımcı toplantılarında

Piyasaların gözü şu an Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bugün ve yarın katılacağı yatırımcı toplantılarında. Şimşek, geçen aylarda da yabancı yatırımcıları Türkiye’ye yönlendirmek için yatırımcı toplantılarına katılmıştı. Gerçekleştirilen bu yatırımcı toplantıları ile ilgili ekonomi yönetimi, sürecin Türkiye’ye yönelik fon akımlarında ciddi bir artış yaratacağını belirtirken yabancı yatırımcıların da son dönemlerde Türkiye piyasalarına daha ilgili olduğu gözlemlendi.

Hilal Baldemir

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.