Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dolar kuru güne zirveyle başladı! Dolar kaç TL?

Hafta başında piyasalarda yaşanan inişli çıkışlı seyirden sonra haftanın ikinci gününde dolar güne zirveden başladı. Altın ve borsadan sonra dolar kuruda haftaya yükselişle başlamıştı. Dolar sürekli artışını devam ettirerek 7 Kasım Salı günü de yükselişle açıldı. Peki, dolar kaç TL? işte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2023 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2023 11:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Dolar kuru güne zirveyle başladı! Dolar kaç TL?

Dolar sınırlı yükseliş eğilimi ile zirveyi görmeye devam ederken piyasalarda ise yeni bir merak konusu mevcut. Bugün piyasalarda 2 ve 10 yıl vadeli gösterge tahvil ihaleleri ile veri gündemi takip edilecek. Bununla birlikte dolar kuru da yeni güne 28,47 ile yeni zirvesinden başladı. TL, dolar karşısında yıl başından bu yana yüzde 34,3 değer kaybı yaşadı.

Üç finans uzmanının geçen hafta yaptığı hesaplamaya göre, toplam rezervlerin 1.6 ile 1.9 milyar dolar arasında arttığı, net rezervlerin ise 0.2-0.4 milyar dolar düştüğü hesaplandı.

Hesaplamalar ile gerçekleşmeler arasında son dönemde neredeyse fark oluşmuyor. Resmi verilerin bu hafta Perşembe günü açıklanması bekleniyor.

7 kasım dolar kuru ne kadar

Ticaret Bakanı Kuveyt’e gidiyor

Öte yandan iç veri gündemi bugün yoğun geçecek ekim ayı Hazine nakit dengesinin görüşülmesi konular arasında yer alıyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise bugün AKP MKYK toplantısına katılacak.

Ayrıca bugün Sanayi Bakanlığı bütçesi mecliste görüşülecek konular arasında. Ticaret Bakanı Ömer Bolat ise resmi temaslarda bulunmak üzere bugün Kuveyt’te olacak.

piyasalarda son durum

Dolar/TL’de geçen hafta illikit piyasada görülen 28.75 seviyesi kalıcılığını koruyamadı. Bu sabah itibariyle kur güne 28,47 zirvesinden başladı. TL, dolar karşısında yıl başından bu yana yüzde 34,3 değer kaybı yaşadı.

Kur üzerinde kamu kontrolünün gevşediği haziran ayından şu ana kadar TL’deki değer kaybı ise yüzde 27,2 seviyesinde gerçekleşti.

Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.