Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dolar kendi rekorunu tazeledi! Dolar kaç TL oldu?

Geçen hafta rekor seviyeye ulaşan dolar bu hafta boyunca aynı seyirde ilerlemeye devam etti. Haftanın dördüncü gününe gelindiğinde dolar yeni bir hareketlilikle kendi rekorunu tazeledi. Buna göre Türk lirası yılbaşından bu yana dolar karşısında yüzde 33,5 değer kaybetti. Peki, dolar kaç TL? İşte bu sorunun cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2023 10:51
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2023 10:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Dolar kendi rekorunu tazeledi! Dolar kaç TL oldu?

Dün öğlen saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Hamas bir terör örgütü değildir” şeklindeki açıklamasından sonra borsada artan jeopolitik risk algısı ile yüzde 7 üzeri kayıp yaşanırken dolarda kendi rekorunu kırarak 28,15 seviyesini gördü.

borasada büyük düşüş

Piyasaların ise bugün beklediği ana gündem maddesi Merkez Bankası’nın (TCMB) 14.00’da açıklayacağı faiz kararı olacak.

Dolar/TL kuru Eylül ayından bu yana devam eden günlük sınırlı yükselişini mevcut durumda sürdürmeye devam ediyor. Dolar/TL kuru yeni güne yeni bir zirve olan 28.15 seviyesinden başladı. Bu verilere göre TL, dolar karşısında bu yılın başından beri yüzde 33,5 değer kaybı yaşadı.

Kur üzerinde bulunan kamu kontrolünün gevşemiş olduğu Haziran ayından bu yana TL’deki değer kaybının ise yüzde 26,4 seviyesinde olduğu görüldü. İşlemciler döviz piyasasında seçim sonrası kamu kontrolünün belirgin bir biçimde azalmış olmasına rağmen tam olarak ortadan kalkmadığını, bu nedenle borsa ve CDS’te etkilerin kurdan daha belirgin bir biçimde hissedildiğine dikkat çekiyorlar.

borsa devre kesti

Borsada yüz 7 düşüş

Erdoğan dün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, “Hamas bir terör örgütü değil, topraklarını ve vatandaşlarını koruma mücadelesi veren kurtuluş ve mücahitler grubudur… İsrail’e gitme projemiz vardı iptal (ettik), gitmeyeceğiz” şeklinde konuştu. Erdoğan konuşmasının devamında siyasi, diplomatik, gerekirse askeri tüm yolları devreye alacaklarını da söyledi.

Orta Doğu’da artan jeopolitik gerilimlerin ardından BIST-100 endeksi geçen hafta yüzde 7 civarında gerilemişti bu hafta ise hem Pazartesi hem de salı günü yüzde 3’ün üzerinde yükselerek kayıplarını telafi etmişti. Endeks dün Erdoğan’ın açıklamaları sonrası yüzde 7 düşerek yine geriledi.

Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.