Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dolar kendi rekorunu tazeledi

Dolar kurundaki artış hız kesmeden devam ederken TL’nin yıl başından bu yana dolar karşısında kaybettiği değer paniğe yol açıyor. Dün rekor seviyeye ulaşan dolar 28.67 zirvesini görmüştü fakat dolar yeni bir rekor daha kırarak güne zirveyle başladı. Peki, dolar kaç TL? Dolar ne kadar oldu? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2023 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2023 10:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Dolar kendi rekorunu tazeledi

Küresel piyasalarda İsrail ve Filistin savaşından dolayı dengesiz bir seyir devam ederken dolar ve euro yükseliş trendine devam ediyor. 15 Kasım Çarşamba günü zirveyi gören dolar ve euro zirveyi bırakmıyor. Dolar bu sabah itibariyle kendi rekorunu tazeleyerek yeni bir zirve gördü.

dolar ne kadar oldu

Dolar/TL bu sabah itibariyle 28.6850 seviyesinde işlem görürken, TL, dolar karşısında yıl başından beri yaklaşık yüzde 35 değer kaybı yaşadı. Kur üzerinde kamu kontrolünün gevşediği haziran ayından bugüne 5 aylık süreçte TL’deki değer kaybı ise yaklaşık yüzde 28 oldu.

Geçtiğimiz haftadan bu yana piyasaların gözü kulağı ABD’de salı günü FED’in açıkladığı ekim ayı enflasyon rakamlarındaydı. ABD’de enflasyon yıllık bazda yüzde 3.2 seviyesine geriledi.

Bununla birlikte ABD’de yıllık enflasyonun gerilemesiyle beraber çekirdek enflasyon da aylık ve yıllık bazda beklentilerin altında bir sonuç gerçekleşti. Bu gelişmelerin ardından ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faizi daha uzun süre sabit tutacağı beklentileri kuvvetlenmiş oldu.

Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.