Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avrupa’da gaz fiyatlarına savaş etkisi! Durmadan artıyor!

İsrail ve Filistin arasındaki savaş altın ve dövizin yükselmesine neden olurken gaz fiyatlarında da artışa neden oldu. Durmadan yükselen gaz fiyatları bugün de 4,3 yükselişle kapandı.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2023 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2023 11:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Avrupa’da gaz fiyatlarına savaş etkisi! Durmadan artıyor!

Ortadoğu’da yaşanan kaos Avrupa’da doğalgaz fiyatlarının yükselişe geçmesine neden oldu. Avrupa’da en fazla derinliğe sahip olan Hollanda merkezli sanal doğalgaz ticaret noktası TTF’de, kasım vadeli kontratlarda doğalgazın megavat saat fiyatı önceki gün 53 avrodan kapanış yapmıştı.

israil filistin savaşı gaz fiyatlarını artırıyor

Dün sabah 51 avro seviyesinden açılış yapan fiyatlar, günü önceki günkü kapanışa göre yüzde 4,3 artırarak 55,3 avrodan kapadı. Böylece kasım vadeli kontratlarda Avrupa’daki gaz fiyatları, son bir haftada yüzde 44,7 artış yaşamış oldu.

avrupa'da gaz fiyatlarında büyük yükseliş

Neler olmuştu?

7 Ekim sabahından bu yana devam eden çatışmalar şiddetini artırmaya devam ediyor. Gazze’ye karadan saldırmayı planlayan İsrail silahlı güçleri bölgedeki halka bölgeyi terk etmeleri için süre vermişti. İki ülkeden de binlerce can kaybının yaşandığı bölgede sular durulmuyor çatışmalar şiddetle devam ediyordu.

14 ekim avrupa doğalgaz fiyatları

İsrail ve Filistin arasında başlayan çatışmaların ardından yükseliş eğilimine giren gaz fiyatları, İsrail’in talebi üzerine ABD’li enerji şirketi Chevron’un Doğu Akdeniz’deki Tamar gaz sahasında üretimi durdurmasının arz güvenliğine yönelik endişeleri artırmasıyla hızla tırmanışa geçmişti.

Ayrıca, Avrupa’da hava sıcaklıklarının düşmeye başlaması gaz talebinin yükseleceğine yönelik beklentileri de beraberinde getirince fiyatlar üzerinde yukarı yönlü baskı oluşturmuş oldu.

Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.