Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Altında sert düşüş! Gram altın ne kadar? Çeyrek altın kaç TL 9 Ağustos 2024?

Haftanın son işlem gününde gram altının açılış seyri herkesi şaşırttı. Dünkü kapanışta rekor seviyesine yaklaşan altının gram fiyatı yeni güne düşüşle başladı. Öte yandan kamuoyunda yayılan gram ve çeyrek altın üretiminin durdurulduğu haberlerine de Darphane’den açıklama geldi. Peki, Gram altın ne kadar? Çeyrek altın kaç TL 9 Ağustos 2024? 9 Ağustos cumhuriyet altını kaç TL?

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2024 11:02
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2024 11:02
Kaynak: Hilal Baldemir
Altında sert düşüş! Gram altın ne kadar? Çeyrek altın kaç TL 9 Ağustos 2024?

Bu hafta açıklanan temmuz enflasyon verisinden sonra yükselişe geçerek yeniden tarihi bir rekora imza atan altının gram fiyatı dünkü kapanışını rekoruna yakın bir seviyede gerçekleştirmişti. Altının gram fiyatı, haftanın son işlem gününe düşüşle başladı. Peki, Gram altın ne kadar? Çeyrek altın kaç TL 9 Ağustos 2024? 9 Ağustos cumhuriyet altını kaç TL?

Dün açıklanan verilere göre, ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunan kişilerin sayısı 3 Ağustos ile biten haftada 233 bine gerileyerek piyasa beklentilerinin altında bir düzeyde gerçekleşti. Ülkede ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı geçen hafta önceki haftaya göre 17 bin kişi azaldı.

DARPHANEDE ÜRETİM DURDU İDDİASI

Bu gelişmeler ons altının fiyatlanmasında etkili olurken diğer yandan Türkiye’de gram ve çeyrek altın üretiminin durdurulduğu iddiaları da piyasalarda ani hareketliliğe neden oldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, konuya ilişkin bir açıklama yaparak kaynağından teyit edilmemiş, manipülatif içerikli hiçbir habere itibar edilmemesi gerektiğini belirtti.

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Bazı haber sitelerinde; çeyrek ve gram altınların üretiminin durdurulması..." ifadelerini de içeren asılsız haberler paylaşılmıştır.

"CUMHURİYET ALTINLARININ ÜRETİMİNDE DEĞİŞİKLİK YOK"

Cumhuriyet altınlarında ve gram altınlarda herhangi bir üretim durması söz konusu değildir. Darphane tarafından üretimi yapılmakta olan 22 ayar Cumhuriyet altınlarının (çeyrek, yarım, tam vb.) üretiminde herhangi bir değişiklik söz konusu değildir.

"GRAM ALTIN ÜRETİLMEYE DEVAM EDİLECEK"

Piyasada gram altın olarak bilinen basılı altınlar ise 24 ayar olarak asgari 1 gram, azami 100 gram olarak Bakanlık tarafından kuruluş/üretim izni verilen rafinerilerce üretilmeye devam edilecektir.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM 9 AĞUSTOS 2024

Altının ons fiyatı dün yükseliş eğiliminde hareket ederek günü önceki kapanışının yüzde 1,85 üstünde 2 bin 427 dolardan tamamlamasının ardından, yeni güne başlarken önceki kapanışına göre yüzde 0,3 değer kaybıyla 2 bin 420 dolar seviyesinde bulunuyor.

ALTIN (TL/GR): 2.617,86 TL

22 Ayar Bilezik: 2.427,06 TL

Altın (ONS): 2.424,88 Dolar

Cumhuriyet Altını: 17.297,00 TL

Yarım Altın: 8.674,00 TL

Çeyrek Altın: 4.341,00 TL

Reşat Altını: 17.329,95 TL

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.