Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Altın yeniden rekor kırdı! Gram altın zirveyi gördü

FED’in yılın son faiz kararını açıklamasının ardından hem altın hem de döviz kuru hareketli günler yaşıyor. Analistler ABD Merkez Bankası’nın önümüzdeki yıl için faiz indirimlerine başlaması öngörüsünün yatırımcılarda temkinli bir yaklaşıma neden olduğunu söyledi. Dün ons altında ve dolar kurunda yaşanan yükselişle birlikte altının gram fiyatı günü yüzde 0,7 yükselişle kapattı.

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2023 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2023 11:47
Kaynak: Hilal Baldemir
Altın yeniden rekor kırdı! Gram altın zirveyi gördü

Dün ons altın ve dolar kurunda yaşanan yükseliş gram altının da yükselmesine neden oldu. Altın dün yüzde 0,7 yükselişle 1916 lira seviyesine yükseldi. Yeni günde ise gram altın 1923 lira seviyesine yükseldi. Çeyrek altın 3 bin 220 liradan, cumhuriyet altını ise 13 bin 130 liradan alıcı buluyor.

Gram altın saat 10.15 itibarıyla yüzde 0,4 artışla 1923 lira seviyesinden alıcı buluyor. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 3 bin 220 liradan satılırken cumhuriyet altını 13 bin 130 liradan satılıyor. Dün yüzde 0,7 artışla günü 2 bin 44 dolardan tamamlayan ons altının fiyatı, aynı saatlerde yüzde 0,3 yükselişle 2 bin 50 dolardan işlem görüyor.

Analistler belirsizlik görüyor

ABD Merkez Bankası’nın (FED) yılın son faiz kararını açıkladıktan sonra önümüzdeki yıl faiz indirimine gideceği yönündeki öngörüler de piyasalarda bir belirsizlik yaratıyor. Analistler faiz indirimi ihtimalinin yatırımcılarda temkinli bir tutuma neden olduğunu aktardı.

FED’in önümüzdeki yıl toplamda 150 baz puanlık bir faiz indirimine gideceğinin öngörüldüğünün altı çizildi. Öte yandan, dün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) yılın son toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıdan sonra kurul politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 250 baz puan artırarak yüzde 42,50'ye yükseltti.

Para Politika Kurulu toplantı sonrası metninde, "Kurul, parasal sıkılaştırma sürecini destekleme amacıyla kullandığı sterilizasyon araçlarının çeşitliliğini artırarak miktarsal sıkılaştırmaya devam edecektir." ifadesi dikkat çekti. Analistler teknik açıdan altının ons fiyatında 2 bin 60 ve 2 bin 80 dolar seviyelerinin direnç, 2 bin 30 ve 2 bin 20 dolar seviyelerinin destek konumunda olduğunu kaydetti.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.