Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Altın ve dolar bir kez daha rekor kırdı!

Altın fiyatları FED’in faiz artırımlarını tamamladığı beklentisiyle destek alarak rekor yükselişe ulaştı. Ons altının yükselmesinin ardından gram altında kendi rekorunu tazeledi. Sınırlı yükselişini sürdüren dolar ise son dönemlerin rekorunu kırdı.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2023 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2023 10:32
Kaynak: Hilal Baldemir
Altın ve dolar bir kez daha rekor kırdı!

FED’in faiz artırımında sona geldiğini düşünen analistler altınının ons fiyatı için destekleyici olmaya devam ettiğini belirtirken yatırımcılar ABD enflasyon verisine odaklandı. Öte yandan eylül ayından bu yana sınırlı yükselişini sürdüren dolar yeniden kendi rekorunu tazeledi.

Dolardan yeni rekor

Sınırlı yükseliş eğilimini sürdüren dolar kendi rekorunu tazeledi ve tarihi zirveyi gördü. Buna göre dolar güne yeni zirve olan 28,90 seviyesinde başladı. Öte yandan TL, dolar karşısında yıl başından bu yana yüzde 35,2 değer kaybı yaşadı. Kur üzerinde kamu kontrolünün gevşediği Haziran ayından bugüne TL’deki değer kaybı ise yüzde 28,3 oldu.

Gram altın rekor tazeledi

Saat 9.37 itibarıyla ons altın yüzde 0,5 primle 2 bin 10 liradan işlem görüyor. Ons altındaki rekor ise gram altının rekor kırmasına neden oldu. Gram altın fiyatı 1874 TL ile rekor kırdı. Saat 9.37 itibarıyla ise gram fiyatları yüzde 0,5 prim kazanarak 1868 TL seviyesinden alıcı buldu.

Çeyrek altın 2 bin 985 TL’den alıcı bulurken Cumhuriyet altını 11 bin 942 TL'den satıldı.

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.