Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Altın fiyatları haftaya hareketli başladı! Zirveden düştü! Çeyrek altın ne kadar oldu?

Geçtiğimiz hafta tarihi rekor kıran altın bu hafta tarihi rekorunu geride bırakarak kısmen gerileme yaşadı. Peki, gram altın kaç TL oldu? Çeyrek altın kaç TL? işte bu soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2023 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2023 10:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Altın fiyatları haftaya hareketli başladı! Zirveden düştü! Çeyrek altın ne kadar oldu?

Orta Doğu’da yaşanan çatışmalar her geçen gün şiddetini artırırken ekonomik gelişmeler, akaryakıt ve gaz fiyatları da bu durumdan oldukça etkileniyor. Geçtiğimiz haftayı tarihi zirveyle kapatan altın bu haftaya da hareketli başladı.

Altın fiyatları, dolar ve tahvil getirilerinin bu hafta içinde açıklanması beklenen önemli ekonomik verilerden önce yükselmesiyle cuma günü gördüğü 5 ayın zirvesinden geriledi. Yatırımcılar ise Orta Doğu’daki aralıksız çatışmaların küresel etkilerinin yaşanıp yaşanmayacağı yönünde işaretleri yakından takip ediyor. Altın fiyatları son iki haftada yaklaşık yüzde 9 artış gösterdi.

altın ne kadar oldu

Altında son durum

Bu gelişmelerin beraberinde 23 Ekim 2023 saat 10.00 itibariyle ons altın yüzde 0,3 değer kaybederek 1975 dolardan işlem gördü.

Ons altın ve bankalar arası dolar/TL kuru bazında hesaplanan gram altın fiyatı 1781 TL seviyesinde alıcı buldu. Çeyrek altın ise 3 bin TL’nin altına düşerek 2 bin 913 TL’den, Cumhuriyet altın ise 11 bin 620 TL’den işlem gördü.

altın ne kadar oldu

Fiyatlar düşme seyri izleyebilir

Piyasadaki durum ile ilgili konuşan IG piyasa stratejisti Yeap Jun Rong, “Altın fiyatları son zamanlarda Orta Doğu çatışmasından kaynaklanan güvenli liman akışlarıyla seyrediyor. İnsani yardıma ve rehinelerin serbest bırakılmasına odaklanılması, İsrail’den gelecek olası bir kara saldırısının zaman alabileceğini gösteriyor” dedi.

Rong “Bu durum, en azından şimdilik, daha fazla tırmanma riskini sınırlayabilir ve bu da fiyatlarda kısa vadede bir miktar gevşemeye neden olabilir. Ancak çatışmanın tırmanması, güvenli liman çekiciliğini kolayca yenileyebilir” şeklinde konuştu.

Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.