Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YKS’de tercih dönemi başladı! YKS tercih dönemi ne zaman bitiyor? YSK tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonrası 2 milyonu aşkın öğrenci sonuçlarını öğrendikten sonraki en önemli aşamayı bekliyordu. Üniversite hayatına adım atmak için son adım olan tercih dönemi bugün itibari ile başladı. Milyonlarca öğrenci için heyecanlı bir süreç başlarken tercih döneminin kaç gün süreceği de merak konusu oldu. Peki, YKS tercih dönemi ne zaman bitiyor? YSK tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak? İşte merak edilen soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2024 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2024 15:27
Kaynak: Hilal Baldemir
YKS’de tercih dönemi başladı! YKS tercih dönemi ne zaman bitiyor? YSK tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak?

Binlerce öğrenci, hayal ettikleri üniversiteye yerleşmek için zorlu geçen yılların ve emeklerinin karşılığını almak için son bir süreci daha geride bırakmaya hazırlanıyor. Bugün başlayan tercih dönemi ile öğrencilerin puan ve sıralamalarına göre bölüm ve üniversite tercihi yapacak. Peki, YKS tercih dönemi ne zaman bitiyor? YSK tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak? İşte detaylar…

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) ter döken adaylar, sonuçların 17 Temmuz'da açıklanmasının ardından merakla bekledikleri tercih dönemine de bugün başladı.

Toplam 1 milyon 58 bin 345 kontenjanın bulunduğu yükseköğretim kurumları için adaylar tercihlerini 2 Ağustos gece yarısına kadar tamamlayabilecek.

YSK TERCİH KILAVUZU NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Tercih işlemleri tıpkı başvuru ve sonuç öğrenme işlemlerinin yapıldığı gibi yine  "ais.osym.gov.tr" internet adresinden yapılabilecek.

Adaylara bilgi verilmesi amacıyla 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu da yarın yayınlanacak.

Tercih yapacak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini kılavuzda yer alan bilgiler doğrultusunda yapmaları gerekiyor.

SINAVA 3 MİLYON 120 BİN 870 ADAY BAŞVURMUŞTU

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca 8-9 Haziran tarihlerinde düzenlenen 2024-YKS'ye 3 milyon 120 bin 870 aday başvurmuş, sınavın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) 2 milyon 819 bin 362 aday katılmıştı. Başvuru yapanlardan 301 bin 508 aday sınava girmedi. Alan Yeterlilik Testi’ne (AYT) başvuran 2 milyon 19 bin 699 adaydan 1 milyon 776 bin 496’sı sınava katıldı.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.